Avusturya | Viyana’da 20 Aralık itibariyle geçerli Koronavirüs Kuralları

Avusturya’da aşı olmayanlara karşı kısıtlamalar devam ediyor.

Avusturya | Viyana’da 20 Aralık itibariyle geçerli Koronavirüs Kuralları

Viyana’da geçerli Koronavirüs kuralları:
12 yaş ve üstü aşılanmamış kişiler için, 12 Aralık’tan itibaren karantina macburiyeti vardır. 2G kanıtı olmadan (aşılanmış veya iyileşmiş) kişiler evden yalnızca aşağıdaki nedenlerle çıkabilirler:

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Viyana Havalimanı’nda İstanbul’a Giden İki Afgan’dan 700.000 Euro Nakit Para Ele Geçirildi

Viyana-Schwechat Havalimanı'nda, İstanbul'a gitmek üzere olan iki Afgan vatandaşın bagajında ...

Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

* İş ve eğitim (3G kuralı veya FFP2 maskesi mecburidir)
* Günlük yaşamın gerekli temel ihtiyaçları (süpermarketler, eczaneler, bankalar, postaneler, benzin istasyonları, araba ve bisiklet atölyeleri ve toplu taşıma)
* Desteğe ihtiyacı olan kişilere bakmak ve yardım sağlamak, aile haklarını kullanmak ve aile yükümlülüklerini yerine getirmek
* Hayvanlarla ilgilenmek
* Temiz havada fiziksel ve zihinsel rahatlama
* Tıbbi bakım ve korona aşısı
* Temel dini ihtiyaçların karşılanması
* Ertelenemeyecek makamlarla gitmek
Aşılanmamış kişilerin yalnızca tek başına yakın akrabaları veya bakıcıları ile görüşmesine izin verilir.



Kapalı alanlarda FFP2 maskesi takılmalıdır.
Bir hastalık nedeniyle aşı olmasına izin verilmeyen kişiler, 12 yaşın altındaki çocuklar ve hamile kadınlar bundan muhaftır.
Aşılanmış ve iyileşmiş kişiler için şu kurallar geçerlidir:
* Sokağa çıkma kısıtlamalarının hepsi kaldırılmıştır. Artık herhangi bir sebep veya gerekçe göstermeden, istediğiniz her saatte evden çıkma hakkına sahipsiniz.
* Özel toplantılar için artık herhangi bir kısıtlama yoktur.
* Özel olmayan tüm kapalı alanlarda FFP2 maske zorunluluğu geçerlidir. Bu aynı zamanda diğer insanlarla (yalnızca müşterilerle değil, aynı zamanda iş arkadaşları arasında da) yakın temasın olduğu iş yerinde de geçerlidir. Bu, özellikle yapısal koruyucu önlemlerin olmadığı alanlar için geçerlidir. 3G kuralı, diğer insanlarla temas varsa işyerinde de geçerlidir. Herkes FFP2 maskesi takmak zorundadır.
* Gastronomi-işletmeleri ancak iyileşmiş veya aşı olmuş kişiler tarafından (2-G-kuralı) ziyaret edilebilir. Ziyaretçiler için kayıt zorunluluğu vardır.
* Oteller ve diğer konaklama işletmeleri açıktır. Mekanlara girmek ve konaklama için check-in/kayıt yapmak sadece iyileşen veya aşı olmuş olan kişilere izinlidir (2-G-kuralı). Ziyaretçiler kayıt olmak zorundalar.
* Tüm dükkanlar açıktır. Herkes FFP2-Maskesitakmak zorundadır .
* Yakın beden temaslı hizmetler (örneğin: kuaför, masaj, güzellik salonları) sadece iyileşmiş, veya aşı olmuş kişilere sunulabilmektedir (2-G-Kuralı).
* Kapalı spor alanlarına (örneğin: fitnes/spor salonlarında) sadece iyileşmiş veya aşı olmuş kişiler (2-G-kuralı) giriş yapabilir. Temas sporları mümkün değildir.
* Müzeler, Kütüphaneler ve arşivler açıktır sadece aşılanmış ve iyileşmiş kişiler için açıktır (2-G-Kuralı). Herkes FFP2 maskesi takmak zorundadır.
* Tiyatro, sinema ve opera sadece aşılanmış ve iyileşmiş kişiler tarafından ziyaret edebilir (2-G kuralı). Bu demektir ki, iyileşmiş olduğunuzu kanıtlayan bir belge veya aşı sertifikası göstermeniz gerekir. Ayrıca herkes FFP2 maskesi takmak zorundadır.
* Serbest zaman işletmeleri olan açık hava yüzme yerleri, hayvanat bahçeleri, botanik bahçeler veya luna parkı gibi eğlence parkları iyileşmiş veya aşı olmuş kişiler için (2-G-kuralı) açıktır. Kapalı alanlarda müşterilerin kayıtları şarttır. Herkes FFP2 maskesi takmak zorundadır.
* Toplanmalarda, etkinliklerde ve kültürel etkinliklerde, dış mekan (açık alanlarda) ve iç mekan (kapalı alanlarda) ayrımı yapılır. İç mekan etkinlikleri için 2G kuralı (aşılanmış veya iyileşmiş) ve FFP2 maskesi zorunluluğu vardır. Katılımcı sayısı koltuksuz en fazla 25 kişi ve koltuk tahsisli en fazla 2.000 kişi ile sınırlıdır. Açık hava etkinlikleri için sadece 2G + kuralı (aşılanmış, iyileşmiş ve PCR testi yapılmış) geçerlidir, FFP2 maskesinin takılması gerekmez. Thasilli koltuk olmadan 300 kişi ve tahsisli koltuk ile 4.000 kişinin katılmasına izin verilir.



* 5 yaşına kadar olan çocuklar için giriş kuralı ve maske takma zorunluluğu yoktur.
– 6 yaşından büyük çocuklar genellikle haftada 3 kez okulda test edilmektedir (“Ninja Pass”). 6-11 yaş arası çocuklar için „Ninja Pass“ giriş belgesi olarak kabul edilir. Tamamen yapıştırılmış bir ‚Ninja Pass“, hafta sonları da geçerlidir.
– 2.5G kuralı 12-15 yaş arası çocuklar için geçerlidir (aşılanmış, iyileşmiş, PCR testi yapılmış). Burada „Ninja Pass“ ı hafta boyunca geçerlidir, ancak tüm hafta sonu için geçerli değildir. Bu yaş grubu için PCR testleri 48 saat geçerlidir.

* Sadece iyileşmiş veya aşılanmış kişilerin yaşlılar-bakım-evlerini ve huzur-evlerini ziyaret etmesine izin verilir. Aşılananlar ve iyileşenler de dahil olmak üzere tüm ziyaretçiler, 48 saatten eski olmayan bir negatif PCR test sonucu sunmalıdır (2-G+ kuralı). Kapalı alanlarda/odalarda FFP2-maskesi kullanmanız gerekmektedir. İlgili kurum ayrıca daha katı düzenlemeler de öngörebilir.
* Viyana hastanelerinde hasta başına haftada sadece bir ziyaretçiye izin verilir. Hastanelerde FFP2-maskesi takmalısınız. Aşılananlar ve iyileşenler de dahil olmak üzere tüm ziyaretçiler, 48 saatten eski olmayan bir negatif PCR test sonucu sunmalıdır.
* Resmi dairelerde ve şehir yönetiminin diğer kamuya açık alanlarında, FFP2-maske zorunluluğuna ek olarak en az 1 metre mesafe zorunluluğu geçerlidir.
* Tüm okullar ve anaokulları tam kapasite ile çalışır durumdadır.  6 yaş üzeri tüm çocuklar sınıf dışında FFP2-maskesi taşımalılar. Öğrenciler düzenli şekilde Korona-Virüse yönelik test edilmektedir.



Ne zaman FFP2-maskesi taşımanız zorunludur:
* Tüm dükkanlar, pazarlarda ve hizmet yerleri/işletmelerinde (örneğin: marketlerde, gıda maddesi satan dükkanlarda, eczanelerde, bankalarda, postanelerde).
* Toplu taşıma araçlarında, tüm metro garlarında, taksilerde ve seyahat otobüslerinde.
* Sağlık sektöründeki alanlarda (örneğin: doktor muayenehanelerinde, hastanelerde, bakım evlerinde, sanatoryumlarda).
* Vatandaşa hizmet binalarında, örneğin bekleme salonlarında ve büro odalarında.
* Serbest zaman işletmelerin ve kültürel kurumların (örneğin: sinema, tiyatro, konser salonu) kapalı alanlarında.

 

Yayınlama: 22.12.2021
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.