10.Viyana’da Yasağa Uymayanlara 1.000 Euro’ya Kadar Ceza Uygulanacak

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in önerisiyle, Viyana’da Reumannplatz ve çevresi, Cumartesi gününden itibaren silah yasağı bölgesi olarak ilan edildi. Bu kararın amacı, bölgedeki güvenliği artırmaktır. Yasağa uymayanlara 1.000 Euro’ya kadar ceza uygulanacak, birden fazla ihlalde bulunanlar ise 4.600 Euro’ya kadar ceza ile karşı karşıya kalacak.

10.Viyana’da Yasağa Uymayanlara 1.000 Euro’ya Kadar Ceza Uygulanacak

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın kalbinde güvenliği artırmak amacıyla önemli bir adım atıldı. Reumannplatz ve çevresi, Cumartesi gününden itibaren silah yasağı bölgesi olarak ilan edildi. Yasağın kapsadığı alan, Hauptbahnhof’tan Laxenburger Straße üzerinden Schröttergasse, Bürgergasse, Reumannplatz, Herndlgasse ve Gudrunstraße üzerinden Sonnwendgasse boyunca Hauptbahnhof’a geri dönen geniş bir bölgeyi içeriyor.

Viyana Reumannplatz’da Silah Yasağı: Bıçak ve Maçeteler Artık Yasak
İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in önerisi üzerine getirilen bu yasak, Mart ayında Reumannplatz çevresinde yaşanan altı ağır yaralanma vakasına bir tepki olarak değerlendiriliyor. Yasağın amacı, özellikle genç kadınlara yardım etmeye çalışırken bıçaklanan 21 yaşındaki bir asker de dahil olmak üzere, bölgedeki suç oranlarını düşürmek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Bu yeni düzenleme ile büyük bıçaklar, maçeteler ve benzeri tehlikeli aletlerin kamu alanında taşınması yasaklanıyor. Yasağın uygulanması, Cumartesi günü saat 08:00 itibarıyla başlayacak ve yaklaşık 40 uyarı levhası ile belirtilen bölgelerde sıkı kontroller yapılacak. Bu levhalar, Reumannplatz ve Keplerplatz’daki tüm U1 metro çıkışları da dahil olmak üzere, yasağın kapsadığı tüm sokak girişlerine Cuma gününe kadar yerleştirilecek.

“SİLAH TAŞIMA YASAĞI BÖLGESİ
Viyana Eyalet Polis Müdürlüğü yönetmeliğine göre, bu bölgede tehlikeli alet veya silah taşımak kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar için uygulanacak ceza, idari para cezası olup, tutarı 500 €’ya kadar çıkabilir. Lütfen kendinizi bu konuda bilgilendirin.

LPD

İlk defa yasaklı bir silahla yakalananlar 1.000 Euro’ya kadar ceza ile karşı karşıya kalırken, birden fazla kez yakalananlar için ceza miktarı 4.600 Euro’ya kadar çıkabilecek. Ayrıca, Viyana Polisi tarafından yapılan kontroller sırasında ele geçirilen silahlar, daha sonraki yasal işlemler için alınacak.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig ve diğer yetkililer, Perşembe günü Reumannplatz’a yaptıkları ziyarette, bölgedeki durumu yerinde incelediler ve daha fazla polis görevlendirilmesi talebinde bulundular. Ayrıca, kamu düzenini korumak ve suçla mücadele etmek amacıyla iki “mobil ofis” kurulduğunu duyurdular. Bu ofisler, polis ile vatandaşlar arasında daha etkin bir iletişim kurulması ve suçlar hakkında ipuçları toplanması amacıyla hizmet verecek.

Viyana şehri, bu yasakla birlikte, vatandaşlarının güvenliğini sağlamak ve suç oranlarını azaltmak için kararlı adımlar atmaya devam ediyor.

Yayınlama: 29.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.