Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya’da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan 21 araç polis tarafından el konuldu. Yeni düzenleme, yerleşim içi ve dışı belirlenen hız sınırlarını aşan araçlara geçici müsadere ve sonrasında potansiyel açık artırma satışı öngörüyor.

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

UTKAN HABER (Viyana) – 1 Mart 2024 itibarıyla yürürlüğe giren 34. Karayolu Trafik Yönetmeliği (StVO) değişikliği, aşırı hız yapan sürücülere yönelik ciddi yaptırımlar getirdi. Yeni düzenlemeye göre, yerleşim yerlerinde saatte 80 km, yerleşim dışı bölgelerde ise 90 km hız sınırını aşan araçlara geçici olarak el konulabiliyor ve bu araçlar ardından açık artırmayla satılabiliyor. Ayrıca, yasa dışı araba yarışlarına katılmış sürücüler için bu sınırlar yerleşim içinde 60 km, yerleşim dışında ise 70 km olarak belirlendi.

Yeni Trafik Yönetmeliğiyle Şimdiye Kadar 21 Araç El Konuldu
İçişleri Bakanlığı’nın ilk değerlendirmesine göre, şimdiye kadar dokuz eyaletin sekizinde toplam 21 araç bu kapsamda el konuldu. Bu araçların en fazla olduğu bölge 7 araç ile Niederösterreich eyaleti olurken, Salzburg eyaletinde herhangi bir el koyma işlemi yapılmadı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da 30 Nisan 2024 Akaryakıt Fiyatları: Benzin 1,67 Euro, Motorin ise 1,64 Euro

Avusturya'da, son 10 içerisinde benzin ve dizel fiyatları önemli oranda ...

Avusturya’da enflasyon hızla düşüyor: Mart ayında %4,1 olan enflasyon, Nisan ayında %3,5’e geriledi

Avusturya'da Nisan ayında enflasyon oranı %3,5'e gerileyerek Eylül 2021'den bu ...

Ancak, el konulan araçların çoğu daha sonra sahiplerine iade ediliyor ve açık artırma yoluyla satılmıyor. Bunun nedeni, araç sahibi ile sürücünün farklı olması gibi durumlar olabiliyor. Örneğin, Mart sonunda İsviçre’den gelen ve bir kiralık beyaz BMW 530i ile saatte 223 km hız yapan 36 yaşındaki Sırp sürücünün durumunda olduğu gibi, araç sürücüye ait olmadığı için müsadere edilemedi.

Bu durumlar, yeni yönetmeliğin uygulanmasında bazı boşlukların olduğunu ve yasal düzenlemelerin revize edilmesi gerekebileceğini gösteriyor.

1 Mart’ta Trafikten Men Edilen Araçların Açık Artırma Satışı
1 Mart’ta trafikten men edilen araçlar, açık artırmayla satışa çıkarılacak. Satıştan elde edilen gelirin, hız yapma cezası alan kişiye aktarılmayacağı belirtilmiştir. Bu gelirin %70’i Trafik Güvenliği Fonu’na yönlendirilecekken, kalan %30’luk kısmı ise cezanın uygulandığı ilgili yerel yönetim birimine verilecek. Bu finansal düzenleme, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmalara katkı sağlamanın yanı sıra, yerel yönetimlerin trafikle ilgili projelerine de destek olmayı amaçlamaktadır.

Avusturya’da aşırı hız yapanın aracına el konulup satışa çıkartılacak
Trafik Yönetmelikleri (StVO) Yenilemesi, 1 Mart 2024 cuma gününden itibaren trafik kurallarına yönelik sert tedbirleri hayata geçiriyor. Yapılan düzenleme ile, yerleşim alanlarında saatte 80 km ve yerleşim dışı alanlarda 90 km üzerinde hız yapan sürücülerin araçlarına el konulabilecek. Bu durumda araçlar, açık artırma yoluyla satılabilecek.

Yasa dışı araba yarışlarına katılım gibi önceki suçlardan sabıkası olan sürücüler için ise kurallar daha da sıkı. Yerleşim içinde 60 km ve yerleşim dışında 70 km üzerinde hız yapılması durumunda, bu sürücülerin araçlarına el konulması ve mülkiyetin devredilmesi mümkün olacak.

Ayrıca, hız yapan kişi eğer kendisine ait olmayan bir araç kullanıyorsa, yürütme organlarına gelecekte, araçlara yerinde en fazla 14 gün süreyle geçici olarak el koyma yetkisi verilecek. Ancak, bu durumda araçların mülkiyetinin devredilmesi ve açık artırmayla satılması mümkün olmayacak. Bu kural, leasing veya kiralık arabalar için de geçerli olacak. Hız yapan kişinin ehliyetine ise aracı ömür boyu kullanma yasağı kaydı girilecek.

Ehliyetin Hız Yüzünden Geri Alınması

Şehir İçindeki Hız Aşımları İçin:

  • 41-60 km/sa aşımı: 1 ay ehliyetin geri alınması.
  • 61-80 km/sa aşımı: En az 3 ay ehliyetin geri alınması.
  • 81 km/sa ve üzeri aşım: En az 6 ay ehliyetin geri alınması.

Şehir Dışı Yollardaki Hız Aşımları İçin:

  • 51-70 km/sa aşımı: 1 ay ehliyetin geri alınması.
  • 71-90 km/sa aşımı: En az 3 ay ehliyetin geri alınması.
  • 91 km/sa ve üzeri aşım: En az 6 ay ehliyetin geri alınması.

Tekrarlayan İhlaller:

Tekrarlayan İhlaller:

  • Şehir içinde > 41-60 km/sa ve açık yollarda > 51-70 km/sa hız aşımında: En az 3 ay ehliyet geri alınma cezası (daha önce 6 hafta).
  • Diğer tüm aşım durumları için: En az 6 ay.
  • Son ihlalden itibaren dört yıl geçtikten sonra (daha önce iki yıl) işlenen ihlal, ilk defa işlenmiş sayılır.

Yeni Ceza Miktarları:

  • Şehir içinde 60 km/sa’den, şehir dışında 70 km/sa’den fazla hız aşımında: 500 Avro’dan 7.500 Avro’ya kadar ceza.
  • Sürüş yasağını ihlal durumunda: 700 Avro’dan 2.200 Avro’ya kadar ceza.

 

Yayınlama: 18.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.