Avusturya’da Aylık En Az 15,30 Euro ORF Televizyon Yayın Ücretinden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Avusturya’da Aylık En Az 15,30 Euro ORF Televizyon Yayın Ücretinden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da, 1 Ocak 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek olan yeni ORF ücreti, tüm vatandaşlar tarafından ev halkı vergisi olarak ödenecek. Yeni düzenleme, televizyon izleme durumundan bağımsız olarak her Avusturyalı için aylık 15,30 Euro tutarında bir ücret getiriyor. Ancak, belirli durumlar altında bazı vatandaşlar bu ücretten muaf tutulabilecek.

Ücretten Muafiyet Sağlayan Durumlar
Muafiyet için belirlenen koşullar arasında, hane halkı gelirinin belirli bir sınırın altında olması gerekiyor. Örneğin, tek kişilik bir hane halkı için net gelir sınırı 1.364,12 Euro olarak belirlenmiş. İki kişilik bir hane halkında bu sınır 2.152,75 Euro, her ekstra kişi için ise 210,48 Euro ekleniyor. Bu gelir sınırları, ORF ücretinden muafiyet sağlayan diğer tüm durumlar için de geçerli.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Sert Düşerken Bugün 2 Cent Zamlandı

Avusturya'da, son bir hafta içerisinde benzin ve dizel fiyatları önemli ...

Viyana’da Kirası Ödenmeyen Daireye Giden İcra Memurları Esrar Tarlasıyla Karşılaştı

Viyana'da kirası ödenmeyen bir dairede tahliye işlemi sırasında, icra memurları ...


2024’ün İlk Üç Ayında Avusturya’ya Suriye’den 4.335, Afganistan’dan 665 Sığınma Başvurusu Yapıldı


Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...


2024’ün İlk Çeyreğinde Avusturya’ya 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı! Kadın ve Çocuk Oranında Artış Gözlendi

Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...

Bu muafiyetlerden yararlanabilecek olanlar arasında işsizler, işitme engelliler, çocuk bakımı yardımı alanlar, asgari geçim desteği veya bakım parası alanlar, öğrenciler, öğrenci yardımı alanlar ve emekliler bulunuyor. Ancak bu gruplar için de belirtilen gelir sınırlarının aşılmaması gerekiyor.

GIS, “sosyal yardım gereksinimi nedeniyle diğer kamu fonlarından yardım alanlar” için de muafiyetler sağlıyor. Bu kapsamda, temel destek alanlar, sivil hizmet görevlileri ve reçete ücretinden muaf olanlar gibi gruplar da ücretten muaf tutuluyor.

GIS Kontrolörlerinin Kaldırılması ve Şirketler İçin Yeni Düzenlemeler
Öte yandan, yeni ORF ücreti, ikincil ikametgahlarda ücret yükümlülüğünün tamamen kaldırılmasını da beraberinde getiriyor; yükümlülük sadece ana ikametgahlar için geçerli olacak. Şirketler için de değişiklikler mevcut: 50 çalışana kadar olan şirketler için bu ücreti bir kere ödemek yeterli olacakken, 100 çalışandan fazla olanlar için iki katını ödemeleri gerekecek.

Yeni ev halkı vergisi, GIS kontrolörlerinin artık gerekli olmadığı anlamına geliyor. Bu vergi, otomatik olarak ödenmesi gereken bir ücret olarak belirlenmiş ve “tahsil edilmesi” gerekmeyen bir yapıya sahip.

Bu yeni düzenlemeler, Avusturyalıların büyük bir kısmını etkileyecek ve bazı durumlarda, özellikle düşük gelirli hane halkları için, önemli mali rahatlamalar sağlayabilir.

Ayrıntılar için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yayınlama: 17.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.