Almanya

Chico, 2022'de Almanya'da 9,8 milyon Euro kazandıktan sonra emlakçıların fiyatları artırarak kendisini dolandırmak istediğini iddia ediyor. Lotto milyoneri, mükemmel evi bulma konusunda yaşadığı zorlukları ve insanların onun hakkındaki yanlış izlenimlerini açıklıyor.
26.04.2024
Alman lotosundan 9.9 milyon Euro kazanan 42 yaşındaki Kürşat Yıldırım, 1.5 yılda parayı eritti 3 milyon Euro harcadı. "Nakitte değil ama 7 milyon Euro’m var“ diyen Yıldırım, 5'i peşin ödenmiş 7 ev aldığını, lüks arabaları ve 500 bin Euro’luk mücevherleri olduğunu anlattı.
24.04.2024
2022'de Almanya'da loto oyunundan 9,9 milyon Euro kazanan Türk kökenli Kürşat Yıldırım, bu parayı büyük ölçüde koruyup değerlendirdiğini açıkladı. Lüks yaşamını sürdüren ve Instagram'da aktif olan Chico, kazancını birkaç şirket kurarak ve gayrimenkul alımlarıyla yönettiğini, hala 7 milyon Euro'dan fazlasına sahip olduğunu belirtti.

22.04.2024
Almanya'da yapılan bir araştırma, vegan margarin alternatiflerinin sağlık açısından endişe verici bulgular içerdiğini ortaya koydu. Ökotest tarafından yapılan testlerde, incelenen dokuz vegan margarin alternatifinden sekizi mineral yağ izleri taşıyor ve yalnızca iki ürün olumlu bir değerlendirme aldı. 

29.03.2024
Almanya'da son iki yılda yaşanan doğum oranlarındaki düşüş, aile psikoloğu Nina Grimm tarafından değerlendirildi. Grimm, pandemi ve Ukrayna'daki savaş gibi küresel krizlerin genç çiftlerin büyük kararları ertelemesine neden olduğunu, bu durumun doğum oranlarına doğrudan yansıdığını belirtiyor.

24.03.2024
Almanya'da TÜV etiketi süresi dolan araç sahipleri, aynı ihlal için birden fazla yerde ceza alabilir. Lübeck Yerel Mahkemesi, sekiz ay geçmiş TÜV etiketiyle iki farklı yerde ceza alan bir araç sahibinin itirazını reddetti ve birden fazla cezalandırmanın yasal olduğuna karar verdi.
24.03.2024
Alman İşverenler Birliği Federasyonu Başkanı Rainer Dulger, Almanya'nın sosyal yardım politikalarını eleştirerek, yeni gelen göçmenlerin çalışanlardan daha fazla maaş almasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Dulger, göç ve sosyal yardım kurallarında sıkılaştırma çağrısında bulundu.
24.03.2024
Almanya'daki tüketici örgütü Stiftung Warentest, ülkede satılan 30 çeşit tereyağını mercek altına aldı. Yapılan testler sonucunda, tüketicilere sevindirici haberler var: Test edilen tereyağlarının neredeyse tamamı en az "iyi" olarak değerlendirildi.

21.03.2024
Yaklaşık üç yıl sonra Almanya'ya dönerek polise teslim olan Yasemin Gündoğan, Mayıs 2021'de bir para taşıma şirketinden sekiz milyon Euro çaldıktan sonra tutuklandı. Gündoğan, olay günü banknotları bir konteynere yerleştirip yurt dışına kaçmıştı. Yeni hayatının zorlukları karşısında geri dönen Gündoğan, Bremen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

21.03.2024
Mareen Martuuk, Berlin-Reinickendorf'ta sosyal hizmet ofisinde işe başlayınca, Almanya'da uzun süre sosyal yardımlarla geçinen dört çocuk annesi bir kadının geliri aylık 180 Euro azaldı.
17.03.2024
Almanya'da eğitim reformu kapsamında, ihtiyaç sahibi üniversite birinci sınıf öğrencilerine 1.000 Euro'luk başlangıç desteği sağlanacak. Reform, öğrencilerin eğitim hayatına mali bir rahatlama ile başlamalarını hedeflerken, Bafög oranlarında bir artış öngörülmüyor.
14.03.2024