Avusturya Anayasa ve Avrupa Bakanı Edtstadler’den Tartışmalı Teklif: Haftalık Çalışma Saatleri 41 Saate Çıkarılsın

Avusturya Anayasa ve Avrupa Bakanı Karoline Edtstadler, iş saatlerinin haftada 41 saate çıkarılmasını desteklediğini açıkladı. Edtstadler, refahın korunması için daha fazla çalışılması gerektiğini belirterek, özellikle tam zamanlı olmayanların iş gücüne daha fazla dahil edilmesini önerdi. 


Avusturya Anayasa ve Avrupa Bakanı Edtstadler’den Tartışmalı Teklif: Haftalık Çalışma Saatleri 41 Saate Çıkarılsın

UTKAN HABER (Viyana) – Anayasa ve Avrupa Bakanı Karoline Edtstadler, iş saatlerinin haftalık 41 saate çıkarılması yönündeki sanayi talebini desteklediğini Salı günü bir basın toplantısında açıkladı. Edtstadler, “Refahımızı korumak istiyorsak, daha az değil, daha fazla çalışmalıyız,” diyerek solun iş saatini kısaltma çabalarına karşı çıktı. Bakan, “Gerekenden daha fazla çalışmak zorunda kalacağız,” ifadelerini kullanarak Endüstri Evi’nde düzenlenen toplantıda konuştu.

Bakan Edtstadler Herkesin Daha Fazla Çalışmasını İstiyor

Öğleden sonra Bakanın ofisinden yapılan açıklamaya göre, tam zamanlı çalışanların iş saatlerinin artırılması önerisi yerine, tam zamanlı işi olmayanların iş gücüne daha fazla dahil edilmesi amaçlanıyor. Sanayiciler Birliği ise artan iş ve nitelikli işgücü açığı ile sosyal devlet için artan maliyetleri göz önünde bulundurarak çalışma hacminin artırılmasını önerdi. İsviçre’deki duruma atıfta bulunarak, orada tam zamanlı çalışanların ortalama 42,7 saat çalıştığına dikkat çekildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 2023 Vergi İadesi Ödemesi: Para Hesaba Ne Zaman Gelecek?

Avusturya'da milyonlarca vergi mükellefi, 2023 yılı için artırılmış vergi iadesini ...

Avusturya’da 2024 – Mayıs’ta Aile Yardımı: Ödeme Ne Zaman Yapılacak?

Avusturya'daki yüz binlerce hane, Aile Yardımı'nın aylık ödemesini bekliyor. Peki, ...

ÖGB Genel Sekreteri Ingrid Reischl ise Edtstadler’in açıklamalarına şaşkınlıkla tepki göstererek, hükümetin iş saatlerini uzatma talebinin “tamamen saçma” olduğunu belirtti. Reischl, geçen yıl Avusturya’da çalışanların 47 milyon saate yakın fazla mesai yaptığını ve her dört fazla mesaiden birinin ücretsiz gerçekleştirildiğini vurguladı.

Sanayiciler Birliği tarafından başlatılan ve ücret artışı olmaksızın iş saatlerinin uzatılması tartışması devam ediyor. IV Genel Sekreteri Christoph Neumayer, Avusturya’daki “sayısız resmi tatil” konusunun da ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Edtstadler ayrıca, “yüksek ücret artışlarının” ekonomi için bir meydan okuma olduğunu ve daha fazla yük getirmemek gerektiğini söyledi. Meslektaşı Leonore Gewessler’in (Yeşiller) ulusal iklim planını geri çektiğini, çünkü bu planın koordine edilmemiş olduğunu ve Avusturya’nın çıkarlarına uygun olmayan tek taraflı önlemler içerdiğini belirtti.

Avusturya, Avrupa Birliği’nin iklim planını sunması için tekrar tekrar çağrıldı. Şubat sonunda, sadece Avusturya ve Polonya’nın planı sunmadığı belirtildi. Brüksel, aralarında ciddi cezai yaptırımların da olabileceği bir ihlal prosedürü başlattı. Planın teslim süresi Haziran’da sona erecek.

Yayınlama: 24.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.