Avusturya Meclisi’nde Gündem ORF Vergisi: FPÖ Partisi Aylık 15,30 Euro’luk Yayın Vergisinin Kaldırılması İçin Tekrar Talepte Bulundu

Çarşamba günü Avusturya Ulusal Meclisi’nde, Özgürlük Partisi (FPÖ) ORF için alınan hane halkı yayın vergisinin kaldırılması talebiyle acil bir önerge sundu.

Avusturya Meclisi’nde Gündem ORF Vergisi: FPÖ Partisi Aylık 15,30 Euro’luk Yayın Vergisinin Kaldırılması İçin Tekrar Talepte Bulundu

UTKAN HABER (Viyana) – Çarşamba günü Avusturya Ulusal Meclis’te gerçekleşen tartışmada, Özgürlük Partisi (FPÖ) ORF için alınan hane halkı ücretini kaldırma talebiyle “Acil Önerge” getirdi. FPÖ, ORF’nin “para yok etme makinesi” olduğunu iddia ederken, hükümet partileri ve diğer muhalefet partileri ORF reformunu savunarak FPÖ’nün medya özgürlüğüne zarar verdiğini öne sürdü.

Ulusal Meclis’te ORF Hane Halkı Ücreti Tartışması: FPÖ Öfkeyle Karşılandı
FPÖ sosyal işler sözcüsü Dagmar Belakowitsch, ORF’yi izlemeyen kişilerin bile hane halkı ücreti ödemek zorunda bırakıldığını ve ORF çalışanlarına lüks maaşlar ödendiğini belirtti. Ayrıca, emeklilik anlaşmalarının şeffaflığını ve ÖVP ile SPÖ’nün ORF üzerindeki politik etkisini eleştirdi. FPÖ milletvekili Hannes Amesbauer, zorunlu ücretler olmaksızın daha basit bir temel yayıncılık reformu talep etti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da 30 Nisan 2024 Akaryakıt Fiyatları: Benzin 1,67 Euro, Motorin ise 1,64 Euro

Avusturya'da, son 10 içerisinde benzin ve dizel fiyatları önemli oranda ...

Avusturya’da enflasyon hızla düşüyor: Mart ayında %4,1 olan enflasyon, Nisan ayında %3,5’e geriledi

Avusturya'da Nisan ayında enflasyon oranı %3,5'e gerileyerek Eylül 2021'den bu ...

Buna karşılık, ÖVP Devlet Sekreteri Claudia Plakolm, Medya Bakanı Susanne Raab’ı temsilen ORF reformunu savundu ve Ocak ayından bu yana 3.2 milyon hane halkının ORF için daha az ödeme yaptığını belirtti. Plakolm, ORF’in içeriklerinin artık daha hızlı ve uzun süreliğine erişilebilir olduğunu ve genel olarak daha şeffaf hale geldiğini ifade etti.

SPÖ yardımcı grup başkanı Jörg Leichtfried, FPÖ’nün gerçek medya politikasıyla ilgilenmediğini ve medya özgürlüğünü sınırlamak istediğini söyledi. Yeşiller Grup Başkanı Sigrid Maurer, FPÖ lideri Herbert Kickl’i eleştirel gazetecilikten kaçınmakla suçlarken, NEOS milletvekili Henrike Brandstötter, FPÖ’nün yarattığı “toksik atmosfer”den şikayet etti.

Tartışmalı “Acil Önerge” sonunda tüm partiler tarafından reddedildi, böylece ORF hane halkı ücreti kaldırma talebi başarısız oldu. FPÖ’nün medya üzerindeki baskısına rağmen, diğer partilerin kamu yayıncılığının önemini vurgulaması dikkat çekti.

Yayınlama: 18.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.