İtalya | Venedik Turistlerden 5 Euro ‘Ayak Bastı’ Ücreti Almaya Başlıyor

İtalya’nın Venedik şehri, turistik “ayak bastı” vergisi olarak adlandırılan 5 euro ücreti uygulamaya başlıyor. Bu vergi, şehrin yoğun turist trafiğini düzenlemek ve UNESCO’nun tehdit altındaki yerler listesine alınma riskini azaltmak amacıyla, sadece günübirlik ziyaretler için geçerli olacak.

İtalya | Venedik Turistlerden 5 Euro ‘Ayak Bastı’ Ücreti Almaya Başlıyor

UTKAN HABER (Viyana) – İtalya’nın dünyaca ünlü şehri Venedik, büyük bir adım atarak turistik bir vergi uygulamasını başlatıyor. 27 Nisan Cumartesi günü itibariyle, şehre günübirlik ziyarette bulunan turistlerden “ayak bastı” olarak adlandırılan 5 euro ücret alınacak. Bu uygulama, şehrin lagün bölgesine ve “eski şehir” olarak bilinen kısımlarına yapılacak bir günlük ziyaretler için geçerli olacak. Ancak, Burano ve Murano gibi “küçük adalar”a doğrudan seyahat eden ziyaretçiler bu vergiden muaf tutulacak.

Venedik Turistlerden 5 Euro ‘Ayak Bastı’ Ücreti Almaya Başlıyor
Vergi, başlangıçta bir deneme süreci olarak 5 Mayıs’a kadar sürecek ve daha sonra Haziran ayının ilk haftası hariç, her hafta sonu saat 08:30 ile 16:00 arasında uygulanmaya devam edecek. 14 Temmuz’a kadar devam edecek olan bu süreç, şehrin yoğun turist akınına bir çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Slovenya ve Hırvatistan’da Akaryakıt Fiyatları Düştü

Slovenya ve Hırvatistan'da, hükümetler yakıt fiyatlarında önemli indirimler yaparak sürücülere ...

Slovenya’dan Sonra Hırvatistan’da Akaryakıt fiyatlarını düşürdü: Dizel 1,41 Euro, Benzin ise 1,54 Euro’ya İndirildi

Hırvatistan, Slovenya'nın ardından akaryakıt fiyatlarında indirime gitti; dizel litre başına ...

Slovenya Hükümeti Akaryakıt Fiyatlarını Düşürdü: Dizel 1,48 Euro, Benzin ise 1,54 Euro’ya İndirildi

Slovenya ve Hırvatistan'da, hükümetler yakıt fiyatlarında önemli indirimler yaparak sürücülere ...

Yunanistan, Kipi Sınır Kapısını Geliştirmek İçin Adım Atıyor

Yunanistan, özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşanan Kipi Sınır Kapısı'nda iyileştirmeler ...

Bu karar, Venedik Belediyesi’nin, UNESCO’nun şehri tehdit altındaki yerler listesine almayı düşündüğü bir dönemde geldi. Şehir yönetimi, verginin amaçladığı başlıca hedefin kâr elde etmek değil, rezervasyon sisteminin maliyetlerini karşılamak olduğunu belirtiyor. Ayrıca, 14 yaş altı çocuklar, Venedik sakinleri ve şehirde çalışanlar gibi bazı kategoriler bu vergiden muaf olacak. Ancak, bir veya daha fazla gece kalanlar ve şehirde ikinci evi olanlar vergiden muaf olacakları halde, seyahatlerini çevrimiçi olarak kaydetmek zorunda kalacaklar.

Venedik, bu uygulamayla turistler için ödeme sistemi uygulayan dünyanın ilk şehri oldu. Yerel halk, özellikle tema parkında yaşamak istemediklerini belirten bazı kent sakinleri, girişlerin 5 euro yapılmasını protesto etti. Belediye yetkilileri, bu önlemin, büyük turist sayısından kaynaklanan zararları azaltarak şehri daha yaşanabilir ve ziyaretçiler için daha hoş bir yer haline getirmeyi hedeflediğini ifade ediyor.

Yayınlama: 26.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.