Romanya’da Büyük Otoyol Projesi: Sibiu – Pitești Otoyolu Bölüm 3 İnşaatı Hız Kazanıyor

Romanya’nın Sibiu ve Pitești şehirleri arasında inşa edilen Sibiu – Pitești Otoyolu’nun Bölüm 3’ü, İtalyan WeBuild firması tarafından yürütülüyor. Projenin bu bölümü, bu ay içerisinde inşaat izni alacak ve çalışmalar hız kazanacak.

Romanya’da Büyük Otoyol Projesi: Sibiu – Pitești Otoyolu Bölüm 3 İnşaatı Hız Kazanıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Romanya’nın Pitești şehri yakınlarındaki Sibiu – Pitești Otoyolu’nun Bölüm 3 (Cornetu – Tigveni) inşaat izni projesi bu ay içerisinde tamamlanarak teslim edilecek. Ulaştırma Bakanlığı Devlet Sekreteri Irinel Ionel Scrioșteanu’nun açıklamalarına göre, İtalyan WeBuild firması bu bölümde, proje kapsamında özellikle 5. bölümde gösterdiği başarılı mobilizasyonu tekrarlamayı hedefliyor.

Bu proje, Romanya’daki devam eden en büyük otoyol sözleşmelerinden biri olarak kayıtlara geçti. Şu ana kadar belirli bölgelerde toplam 21 adet deneme kazığı sondajı yapıldı. Bu kazıklar, bölgenin zorlu jeoteknik koşullarında test edilmek üzere kullanılacak. Kazıkların sondaj derinlikleri 25 ile 40 metre arasında değişiyor ve bu hafta sonuna kadar sıkıştırma ve çekme testlerine başlanacak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Bulgaristan Sofya Kavşağı Tarih Oluyor! 2025 Yılında Yeni Otoban Kullanılacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Sırbistan Otobanları Fahiş Ücret Talep Ediyor: Gidiş-Dönüş Yol İçin 4.480 Dinar – 39 Euro

Avrupa’dan Türkiye’ye dönerken Romanya üzerinden yolculuk yapanlar, yakıt ve sigara ...


Projede ayrıca arkeolojik sit alanları araştırılıyor, orman dışı ve ormanlık alanlardaki ağaç kesme işlemleri tamamlanmak üzere. WeBuild, projede 3.000 işçi istihdam edecek ve Romanya’nın şimdiye kadar gördüğü en uzun otoyol tüneli olan 1,7 kilometrelik bir tünel inşa edecek. Proje kapsamında ayrıca 12 kilometreden fazla köprü, geçit ve viyadük inşaatı yapılacak ve 25 kilometreden fazla zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Toplam maliyeti 5,323 milyar lei (KDV hariç) olan bu dev projenin finansmanı, Ulaşım Programı (PT) kapsamında sağlanacak. Sibiu – Pitești Otoyolu, Bölüm 3’ün 2028 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Yapım sürecinde, Cepari köyünde 7 hektarlık bir alanda şantiye düzenlemesi çalışmaları sürerken, Racovița iş noktasında da 4 hektarlık bir alanda idari ofisler, laboratuvar, iki beton istasyonu ve prefabrik ürünler için bir alan inşa ediliyor.

WeBuild ve Tancrad SRL Ortak Girişimi tarafından yürütülen bu projede, 37,40 km uzunluğundaki bölüm için verilen sözleşme süresi 57 ay olarak belirlendi. Bu sürenin 12 ayı tasarım, 45 ayı ise inşaat sürecini kapsıyor. Bu büyük ölçekli inşaat projesinin, bölge ekonomisine ve ulaşım altyapısına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.


Yayınlama: 23.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum