Almanya’da Arian Hala Kayıp: Yaklaşık 800 Acil Durum Görevlisi Kayıp Altı Yaşındaki Çocuğu Arıyor

Almanya’nın Bremervörde kentinde pazartesi gününden bu yana kayıp olan altı yaşındaki otistik çocuk Arian’ı bulmak için 800 acil durum görevlisi arama çalışmalarına devam ediyor. Arama ekipleri, çocuğun dikkatini çekebilmek için çeşitli taktikler deneyerek, geniş bir alanda yoğun çabalarını sürdürüyor.


Almanya’da Arian Hala Kayıp: Yaklaşık 800 Acil Durum Görevlisi Kayıp Altı Yaşındaki Çocuğu Arıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’nın Bremervörde kentinde pazartesi akşamından beri altı yaşındaki Arian kayıp. Polise göre çocuk otistik ve seslenildiğinde tepki vermiyor. Arama çalışmaları pazar günü büyük bir ekip ile devam edecek.
Bremervörde – Niedersachsen’ın Bremervörde-Elm bölgesinden altı yaşındaki Arian’ı arama çalışmaları pazar gecesi de sonuçsuz kaldı. “Gece boyunca yeni bir gelişme olmadı,” diye bir polis sözcüsü erken saatlerde belirtti. Pazar günü, bölgenin büyük bir koordineli insan zinciri ile keşfi planlanıyor. Öncesinde daha küçük gruplar halinde arama yapılmıştı. Pazar günü yaklaşık 800 acil durum görevlisinin çocuğu araması bekleniyor. İtfaiye, acil durum hizmetleri ve Bundeswehr’den tüm yardımcıları olay yerine getirmenin lojistiği büyük, dedi polis sözcüsü.

Pazartesi akşamından beri kayıp olan Arian, polisin belirttiğine göre otistik. Çocuk, fark edilmeden evden ayrılmış. O zamandan beri yüzlerce acil durum görevlisi, altı yaşındaki çocuğun memleketini ve çevresini didik didik arıyor. Bir güvenlik kamerası, çocuğun kaybolduktan sonra komşu bir ormana koştuğunu kaydetti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da 6-7 Euro olan Döner Fiyatlarına Müdahale: Fiyatlar 4,90 Euro’ya Düşürülsün Önerisi

Almanya'da hızla yükselen döner fiyatlarına karşı Die Linke partisi, döner ...

Almanya’da Elektrikli Otomobil Pişmanlığı: Sahiplerin Yarısı Kararından Memnun Değil

Almanya'daki elektrikli otomobil pazarı durgunluğa girmiş durumda. Çoğu Alman, desteklerin ...

Emeklilikte 2000 Euro Maaş Alabilmek İçin Ne Kadar Kazanmalısınız?

2000 Euro emekli maaşı alabilmek için yüksek gelir elde etmeniz ...

Almanya’da Sahte Türk Falcı Bir Kadını 5 Milyon Euro Dolandırarak Türkiye’ye Kaçtı

Almanya'nın Münih şehrinde yaşanan olayda, Serkan Ö. adında bir Türk ...

Pazar gecesi, acil durum ekipleri yine ‘sessiz strateji’ ile Arian’ı aradı. Bu, bir otizm uzmanıyla polis tarafından konuşulmuş. Daha önce, çocuğun bunu sevdiği için yüksek sesle müzik çalındı veya havai fişek patlatıldı.

Cumartesi Günü Büyük Çaba
Cumartesi günü, acil durum ekipleri Elm yakınlarında Elbe’nin bir yan kolu olan Oste’yi tekrar aradı. Ekipler, nehirde sonar botları ile seyir halindeydiler. Kara ekipleri nehri yaya olarak kontrol etti. Diğer acil durum görevlileri Elm ile Oldendorf belediyesi arasındaki alanı taradı. Bu alanda bir dpa muhabiri, cumartesi günü yaklaşık 30 Bundeswehr askerinin bir çayırı kontrol ettiğini gözlemledi. Askerler, bir sıra halinde dağılarak yeri aradılar. Cuma günkü gibi, arama Elm üzerine yoğunlaşmadı.

Cumartesi gecesi Bundeswehr askerleri, çocuğu gece görüş cihazları ile aradı. Askerlerin küçük gruplar halinde hareket etmeleri planlanmıştı. Acil durum ekiplerinin sessiz kalması kararlaştırılmıştı. Böylece, acil durum yönetimi taktiğini değiştirdi: Önceki gecelerde yardımcılar çocuk şarkıları çaldı ve havai fişek yaktı. Bu, Arian’ın dikkatini çekmek içindi. Diğer yaklaşımlar başarılı olmadığı için taktik değiştirildiğini söyledi polis sözcüsü.

Polis sözcüsü, bir suç vakası hakkında bir ipucu olmadığını söyledi. Bölgede kurtlar olduğu için olası bir kurt saldırısını da sözcü dışladı. Rotenburg ilçesinden bir kurt danışmanı, bu ihtimalin de düşük olduğunu belirtti. Wolfgang Albrecht, sadece bir kurt saldırıldığında tehlike oluşabileceğini söyledi.”

Yayınlama: 28.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.