2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025’te Türkiye’ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; Bulgaristan’daki otoyol çalışmaları tamamlandığında, Sofya kavşağı kullanılmadan doğrudan A6 otobanına bağlanılacak. Bu gelişmeler, yolculukları daha hızlı ve konforlu hale getirecek.

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

UTKAN HABER (Viyana) – Bulgaristan’daki yol çalışmalarının 2024 yılının sonunda tamamlanmasıyla, Türkiye’ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek. Sofya ile Slivnitsa arasını bağlayan otoyolun tamamlanması sayesinde, 2025 yılından itibaren Türkiye’ye karayolu ile giden yolcular, Sofya kavşağını kullanmadan direkt A6 otobanına bağlanabilecek.

Yol Altyapısı Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, I-8 Sofia-Kalotina yolunun 32. kilometresinde trafik düzenlemesi yapılacak ve “Avrupa” otoyolunun Slivnitsa’dan Sofya Çevre Yolu’na olan bağlantısı için yol çalışmaları başlatılacak. 1 Temmuz’a kadar sürecek bu düzenleme kapsamında, yaklaşık 400 metrelik bir kesimde trafik iki yönlü sınırlandırılacak ve araçlar geçici bir güzergaha yönlendirilecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yunanistan, Kipi Sınır Kapısını Geliştirmek İçin Adım Atıyor

Yunanistan, özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşanan Kipi Sınır Kapısı'nda iyileştirmeler ...

Kapıkule Sınır Kapısı Genişletildi: Avrupa’da Yaşayan Türkler için Daha Hızlı Geçiş


Kapıkule Sınır Kapısı, Avrupa'da yaşayan Türklerin Türkiye'ye girişlerini kolaylaştırmak amacıyla ...

Avrupa’da Yaşayan Türklere Müjde: Yabancı Plakalı Araçların Türkiye’de 5 Yıl Kalabilmesi Meclis Gündeminde

TBMM, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı gümrük kuyrukları, yüksek bilet ...

Bulgaristan Sofya Kavşağı Tarih Oluyor! 2025 Yılında Yeni Otoban Kullanılacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Sürücülerin, yerleştirilen işaretlemeleri takip etmeleri ve hızlarını saatte 50 km ile sınırlamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Bölgesel Kalkınma ve Kamu Yönetimi Bakanı Andrey Tsekova, hükümetin son dokuz ayda yaptığı çalışmaları değerlendirirken, “Avrupa” otoyolunun yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve Sofya ile Slivnitsa arasındaki 15 kilometrelik bölümün inşa edileceğini bildirdi. Bu gelişmeler, Türkiye yönüne seyahat edenler için zaman kazandıracak ve yolculukları daha konforlu hale getirecek.

Yayınlama: 26.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.