Türkiye’de Tavuk Fiyatları Kontrolden Çıktı: Tavuk Bonfile kg 209 TL, Piliç Fileto kg 189 TL, Piliç Üst Kanat Kök kg 139 TL


Türkiye’de tavuk eti fiyatları son beş ayda yüzde 172 artışla dolar ve altın gibi değerlerin artış hızını geride bıraktı, ekonomik dengeleri sarsarak piyasa koşullarıyla açıklanamayan bir yükseliş sergiledi. 


Türkiye’de Tavuk Fiyatları Kontrolden Çıktı: Tavuk Bonfile kg 209 TL, Piliç Fileto kg 189 TL, Piliç Üst Kanat Kök kg 139 TL

UTKAN HABER (Viyana) – Türkiye’deki tavuk eti fiyatları son beş ay içinde yüzde 172 oranında artarak tüm ekonomik dengeleri bozdu. CNN Türk’ün haberine göre, bu artış, dolar ve altın gibi değerlerin artış hızını bile geride bıraktı. Doların son beş ayda yüzde 10,47, altının ise yüzde 26,70 arttığı bir dönemde tavuk eti fiyatlarının bu denli yükselmesi piyasa koşullarıyla açıklanamıyor.

Güncel tavuk eti fiyatları şöyle;

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
JTI Sigara Grubuna 3 TL Zam Yapıldı

JTI dahil olmak üzere, BAT, TT ve Imperial Tobacco sigara ...

Avrupa’da Yaşayan Gurbetçilerden Talep: 185 Gün Şartı 30 Güne İndirilsin

Avrupa'da yaşayan Türk gurbetçiler, Türkiye'ye seyahatlerinde yabancı plakalı araçlarını kullanabilmek ...

Almanya’da Sahte Türk Falcı Bir Kadını 5 Milyon Euro Dolandırarak Türkiye’ye Kaçtı

Almanya'nın Münih şehrinde yaşanan olayda, Serkan Ö. adında bir Türk ...

Kapıkule Sınır Kapısı Genişletildi: Avrupa’da Yaşayan Türkler için Daha Hızlı Geçiş


Kapıkule Sınır Kapısı, Avrupa'da yaşayan Türklerin Türkiye'ye girişlerini kolaylaştırmak amacıyla ...

  • Tavuk Bonfile kg: 209 TL
  • Piliç Fileto kg:189 TL
  • Piliç Üst Kanat Kök kg:139 TL
  • Tüm Piliç kg: 94 TL

Türkiye’de Tavuk Fiyatları Kontrolden Çıkıyor: Son 5 Ayda %172 Artış!

Fiyat artışlarının sebebi konusunda ne esnaf ne de tedarikçi firmalar net bir açıklama yapabiliyor. Vatandaşlar ise sürekli değişen fiyatlar karşısında duydukları rahatsızlığı dile getiriyor ve fiyatların ambalaj üzerine yazılması gerektiğini savunuyor. Bu yasal düzenlemenin yapılması halinde, fiyatların sürekli değiştirilmesinin önüne geçilebileceği öne sürülüyor.

 

Bu durum, ekonomik istikrar açısından endişe verici bir tablo çiziyor ve tavuk eti tedarikinde yaşanan sorunlar, piyasa koşullarının dışında bir müdahale gerektirebilir. Ticaret Bakanlığı’nın ihracatı kısıtlama gibi önlemler alması bekleniyor. Bu adımların piyasada bir denge sağlayıp sağlamayacağı ve fiyatların normalleşip normalleşmeyeceği ise yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.

Yayınlama: 27.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.