Avusturya’da Yıllarca Kira Yardımı Alan 70 Yaşındaki Türk İhbar Edildi

Avusturya’nın Tirol eyaletine bağlı İnnsbruck’ta, Türkiye’deki mülklere sahip olmasına rağmen yıllarca kira yardımı alan 70 yaşındaki bir Türk, ihbarcıyı tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Avusturya’da Yıllarca Kira Yardımı Alan 70 Yaşındaki Türk İhbar Edildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Tirol eyaletine bağlı Innsbruck’ta yaşayan 70 yaşındaki bir Avusturya vatandaşı, Türkiye’de birden fazla mülke sahip olmasına rağmen yıllardır haksız yere kira yardımı aldığı iddiasıyla bir tanıdık tarafından ihbar edildi. Task Force SOLBE Ermittlungsgruppe tarafından yapılan incelemelerde, adamın 2008’den 2017’ye kadar her yıl kira yardımı için başvuruda bulunduğu ve bu süreçte Türkiye’deki mülklerini yetkililere bildirmediği ortaya çıktı.

Innsbruck’ta Sosyal Yardım Dolandırıcılığı Skandalı: Türkiye’deki Mülkleri Olan Adam İhbar Edildih

İhbarı yapan kişinin belirttiğine göre, adamın Türkiye’deki araziler, evler ve daireler gibi önemli mülklere sahipliği, toplam zararın beş basamaklı Euro aralığında olduğunu gösteriyor. İlgili adam, soruşturma sırasında yapılan sorgulamaların ardından, kendisini ihbar eden kadının adresine giderek onu öldürmekle tehdit ettiği bildirildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Alman Sürücü Avusturya’da Hız Limitini İkiye Katlayınca Arabasını Kaybetti

Avusturya'da bir Alman sürücü, hız limitinin neredeyse iki katı hızla ...

Avusturya | Innsbruck’ta Okul Yakınında Çocukları Rahatsız Eden Şüpheli Aranıyor

Innsbruck'ta bir okulun yakınında çocukları tehdit eden ve onlardan para ...

Avusturya Inntal Otoyolunda Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 120 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Avusturya'nın Inntal otoyolunda yapılan büyük bir uyuşturucu operasyonunda 120 kilogram ...

Bu tehdit sonrasında adam serbest bırakıldı ve suç duyurusunda bulunuldu. Adam, suçlamaları kabul etmediğini ve mülkiyet bilgilerini yetkililerle paylaşmadığını belirtti.

Özet:
Innsbruck’ta yaşayan 70 yaşındaki bir Avusturyalı, Türkiye’deki mülklere sahip olmasına rağmen yıllarca Tirol’de kira yardımı aldığı için sosyal yardım dolandırıcılığı nedeniyle bir tanıdık tarafından ihbar edildi. Adam, mülklerini ve Türkiye’deki uzun süreli konaklamalarını yetkililere bildirmedi, soruşturma sonrası ihbarcıyı tehdit etti.

Yayınlama: 20.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.