Viyana’da Şaşırtıcı Keşif: İşçiler, Bir Apartmanın Bodrumunda 2. Dünya Savaşı’ndan Kalma El Bombaları Buldu!

Viyana’nın Wieden bölgesinde yapılan restorasyon sırasında bir işçi II. Dünya Savaşı’ndan kalma bir el bombası buldu. Acil durum ekipleri hızla müdahale ederek bölgeyi güvenlik altına aldı ve bombayı güvenli bir şekilde etkisiz hale getirdi.

Viyana’da Şaşırtıcı Keşif: İşçiler, Bir Apartmanın Bodrumunda 2. Dünya Savaşı’ndan Kalma El Bombaları Buldu!

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın Wieden bölgesinde bir çok katlı binada yapılan restorasyon çalışmaları sırasında, çatı katında çalışan bir işçi II. Dünya Savaşı döneminden kalma bir el bombası buldu. İşçi, bulguyu hemen polise bildirdi.

Olay yerine hızla ulaşan acil durum ekipleri, binanın kısmen tahliyesini gerçekleştirerek bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Patlayıcı maddeler konusunda uzman bir ekip ve Federal Ordunun mayın temizleme servisi derhal devreye sokuldu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Sert Düşerken Bugün 2 Cent Zamlandı

Avusturya'da, son bir hafta içerisinde benzin ve dizel fiyatları önemli ...

Viyana’da Kirası Ödenmeyen Daireye Giden İcra Memurları Esrar Tarlasıyla Karşılaştı

Viyana'da kirası ödenmeyen bir dairede tahliye işlemi sırasında, icra memurları ...


Viyana Havalimanı’nda İstanbul’a Giden İki Afgan’dan 700.000 Euro Nakit Para Ele Geçirildi

Viyana-Schwechat Havalimanı'nda, İstanbul'a gitmek üzere olan iki Afgan vatandaşın bagajında ...

Viyana’nın Wieden bölgesinde Restorasyon Çalışmalarında II. Dünya Savaşı’ndan Kalma El Bombası Bulundu
Uzmanlar, inceledikleri nesnenin muhtemelen II. Dünya Savaşı’ndan kalma bir roketatar mermisi olduğunu belirtti. Mayın temizleme servisi, bombayı güvenli bir şekilde taşıdı. Polis sözcüsü Barbara Gass, olayın ardından yaptığı açıklamada, “İnsanlar veya mülkler için herhangi bir tehlike oluşmadı,” ifadelerini kullandı.

Viyanalı polis yetkilileri, patlayıcı şüphesi taşıyan nesneler veya savaş materyalleri bulunması durumunda alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi: “Bu tür nesneleri bulduğunuzda, lütfen bulunduğunuz yeri not edin ve güvenli bir mesafeye gidin. Derhal 133 veya 112’yi arayın. Patlayıcı şüphesi taşıyan nesneler ve savaş materyalleri kesinlikle hareket ettirilmemeli veya manipüle edilmemelidir.”

Bu olay, savaş döneminden kalan patlayıcı maddelerin hala nasıl bir tehdit oluşturabileceğini ve bulunduklarında nasıl davranılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yayınlama: 12.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.