Avusturya’nın yaşlı nüfusu interneti fethediyor! Özellikle sosyal medyayı sık kullanıyorlar
Yakın tarihli bir ankete göre, Avusturya’nın yaşlı insanları internet kullanımında rekor kırdılar.
UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Telekomünikasyon şirketi A1 adına GfK pazar araştırmacıları tarafından 60-80 yaş arası 500 kişiyle anket yapıldı. Yapılan anket sonuçlarına göre, yüzde 98’i cep telefonu veya akıllı telefona sahip olduğunu belirtti. Hatta yarısından fazlasının (yüzde 56) dizüstü bilgisayarı var. Ancak çoğu kişi dijitalleşmeyle büyümediğinden (yüzde 14) ve bu nedenle konunun “çok karmaşık” olduğundan (yüzde 19) şikayet ediyor.
Eski nesil çoğunlukla dijital
Üçüncüsü için en büyük zorluk, temel dijitalleştirme bilgisinin olmamasıdır. Yüzde on bir, “birçok şeyin yalnızca dijital olarak yapılabileceğini”, “dijitalleşme hızını” (yüzde on) veya “dijitalleşmeye kendiliğinden erişimi” (yine yüzde on) eleştirmektedir.
76 yaşın üzerindekilerin yüzde 16’sı, kendi akranlarının konuyu ele alırken “ilgisizliğini” eleştirdi. Tüm yaşlı vatandaşların yüzde onu eğitim eksikliğinden şikayetçi, yüzde yedisi kendi ailesinin desteğini gerekli görüyor, yüzde dördü veri koruma ve güvenliği bir zorluk olarak görüyor, yüzde yedisi yalnızca çevrimiçi idari prosedürleri kritik buluyor.
Daha fazla ilgili haber okumak için tıklayınız;
~ Avusturya’da konut kredisi almak zorlaştı: Bankalar artık yüzde 20 öz sermaye istiyor
~ Viyana’da ikamet edenler posta kutularınızı kontrol ediniz! 200 Euro değerinde Enerji kuponu gelecek
~ 2023 yılında maaşlar 1.800 Euro’dan 1.945 Euro’ya yükselecek
~ Düşük gelirli çalışanlara 500 Euro ve çocuk başına ek 550 Euro ödenecek
Yaşlıların çoğu interneti çoğunlukla akıllı telefon aracılığıyla kullanıyor
İnternet, eski neslin neredeyse yüzde 90’ı tarafından kullanılıyor, 60 ila 65 yaşındakilerin yüzde 84’ü cep telefonu veya akıllı telefon aracılığıyla ve tüm erkeklerin yüzde 61’i dizüstü veya dizüstü bilgisayar aracılığıyla internete erişiyor.
İnternet kullanıcılarının yüzde 64’ü cep telefonlarını e-posta gönderip almak, yüzde 70’i bilgi aramak, yüzde 83’ü fotoğraf çekmek veya video kaydetmek, yüzde 84’ü iletişim veya haber hizmetlerini kullanmak, yüzde 75’i hala metin mesajı göndermek ve yüzde 52’si cep telefonlarını kullanıyor.
Yüzde 32’si cep telefonlarından sosyal medyada aktif ve yüzde 15’i cep telefonlarından müzik yayını yapıyor. Video veya film akışı için cihaz kullanımı söz konusu olduğunda, televizyonlar (yüzde 18) ve cep telefonları (yüzde 16) kafa kafaya.
2019 yılından bu tarafa görüntülü görüşmelerle artış yaşandı
2020 yılından önce kullanıcıların yüzde 29’u görüntülü görüşmeler için kullandıklarını, yüzde 29’u ise yalnızca 2020’den bu yana kullandıklarını belirtti. Ankete katılanların yüzde 89’u zaten emekli ve bu nedenle profesyonel hayattan bu uygulamayı artık bilmiyor. Neredeyse üçte ikisi, 2020 yılında iletişimde kalmalarına yardımcı olmak için çeşitli çevrimiçi uygulamaları kullandı.
İnternet online alışveriş olarak da kullanılıyor
İnternet ayrıca giderek yaşlılar için bir pazar yeri haline geliyor. İnternet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 70’i, halihazırda çevrimiçi alışveriş yaptıklarını ve çevrimiçi satın alımların öncelikle fatura (yüzde 76) veya kredi kartıyla (yüzde 72) ödendiğini belirtti.
Ne de olsa, 76 ila 80 yaşındakilerin yüzde 36’sı ödemeyi bir Paypal hesabı aracılığıyla gerçekleştiriyor. Çevrimiçi alışveriş yaparken güvenlik sorulduğunda, 60 ila 65 yaş arası çevrimiçi alışveriş yapanlar kendilerini en güvende hissediyorlar.