Avusturya’da Enflasyon Düşüyor, Ama Gıda Fiyatları Uçuyor! 


Avusturya’da enflasyon %1,8’e gerilerken, gıda fiyatları uçuşa geçti! Tereyağı %29, zeytinyağı %25, portakal suyu ise %19 zamlanarak tüketicileri zorluyor.

Avusturya’da Enflasyon Düşüyor, Ama Gıda Fiyatları Uçuyor! 


UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da enflasyon oranı Ekim ayında %1,8’e gerileyerek son yılların en düşük seviyelerinden birine ulaştı. Ancak market alışverişlerinde yaşanan fiyat artışları tüketicileri şok etmeye devam ediyor. Statistik Austria’nın verilerine göre, gıda ürünlerinde büyük fiyat artışları görülüyor.

Tereyağı %29, Zeytinyağı %25, Portakal Suyu %19 Daha Pahalı!
Özellikle tereyağı fiyatları bir yılda %29 artarak rekor seviyeye ulaştı. Zeytinyağı %25, portakal suyu ise %19 zamlandı. Hatta elma gibi temel ürünlerde bile %17’lik bir artış kaydedildi. Bu durum, tüketiciler için alışverişi her geçen gün daha pahalı hale getiriyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana Eyalet Meclisi’nde Gündem Sarsıldı: FPÖ’den Sert Hamle – “Sığınmacılar için Asgari Sosyal Yardıma Son”

Viyana’daki Özgürlük Partililer (FPÖ), sığınmacılara yönelik sosyal yardımların kesilmesini istiyor ...

Avusturya’da Sürücülere Uyarı: Kışın Bu Hatalar 10.000 Euro’ya Kadar Ceza Getiriyor

Sürücüler dikkat: Araç tavanında kar, araç dururken motoru çalıştırmak ya ...

Aman Dikkat! Avusturya’da Araba Dururken Motoru Çalışır Halde Bırakmanın Bedeli Ağır: 600 Euro Ceza

Viyana’da pazartesi akşamı yaşanan bir olay kamuoyunda tartışma yarattı. Ottakring ...

Avusturya’da Devletten Para: 1.000 Euro’nun Üzerinde Geri Ödeme İmkanı

Avusturya'da Yeni vergi indirimleri ve artırılan destekler sayesinde, birçok çalışan ...

Enerji Fiyatları Düşerken Gıda Zorlamaya Devam Ediyor
Öte yandan, enerji fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Özellikle ısınma sezonu öncesinde, ahşap pelet fiyatları %23 oranında, hafif ısıtma yağı ise %18 oranında geriledi. Akaryakıt fiyatlarında da düşüşler dikkat çekici: Dizel %14,5, süper benzin ise %9,1 ucuzladı.

Statistik Austria Genel Müdürü Tobias Thomas yaptığı açıklamada, enflasyonun Avrupa Merkez Bankası’nın %2,0 stabilite hedefinin altında kaldığını, ancak gıda ürünlerindeki fiyat artışının genel enflasyonu aştığını belirtti.

Tüketiciler Ne Yapacak?
Düşük enflasyona rağmen gıda fiyatlarındaki bu artış, tüketicilerin bütçesini zorlamaya devam ediyor. Tereyağı, zeytinyağı ve portakal suyu gibi temel ürünlerdeki zamlar, alışveriş sepetlerini küçültürken, enerji ve yakıt fiyatlarındaki düşüş kısmen de olsa rahatlatıcı bir etki sağlıyor.

Yayınlama: 19.11.2024