Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Anasayfa
    • Avrupa
    • Almanya
    • Avusturya
    • İzin Yolu
    • Türkiye
    • Utkan Esim
    • Dünya
    • Deutsch
    • English
    • Video
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Utkan HaberUtkan Haber
    Subscribe
    • Anasayfa
    • Avrupa
    • Almanya
    • Avusturya
    • İzin Yolu
    • Türkiye
    • Utkan Esim
    • Dünya
    • Deutsch
    • English
    • Video
    Utkan HaberUtkan Haber
    Home»Avusturya»Avusturya’da Okullardaki Zorbalık Artıyor: Mağdur Sayısında Gözle Görülür Artış
    Avusturya

    Avusturya’da Okullardaki Zorbalık Artıyor: Mağdur Sayısında Gözle Görülür Artış

    destek_2b2amrudBy destek_2b2amrud2 Aralık 2023Updated:2 Aralık 2023Yorum yapılmamış2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da okullarda yaşanan zorbalık vakaları ve psikolojik şiddet olayları artış gösteriyor. 2023’ün ilk üç çeyreğinde, 2.176 çocuk ve genç psikososyal danışmanlık hizmeti Rat auf Draht’tan yardım talep etti. 2022 yılında, bir önceki yıla kıyasla %16,42 artışla 2.935 şiddet konulu danışma görüşmesi gerçekleştirildi. Uzmanlar, bu yıl da benzer bir sayıya ulaşılacağını öngörüyorlar.

    Şiddetin birçok farklı şekli bulunuyor. Fiziksel, ruhsal, dijital alanda, aile içinde, partner ilişkilerinde veya okulda yaşanabiliyor. Rat auf Draht verilerine göre, özellikle çocuklar ve gençler giderek daha fazla etkileniyor. Günümüzde ortalama olarak günde sekiz zorbalık ve şiddetle ilgili arama yapılıyor. En sık rastlanan konular okullarda zorbalık ve psikolojik şiddet olarak belirtiliyor. 11-14 yaş arası çocuklar ve 15-18 yaş arası gençler bu tür olaylardan en çok etkilenen yaş grupları arasında yer alıyor.

    Zorbalık vakaları, okulların açılması ve kilitlenmelerin ardından belirgin bir şekilde arttı. 2019 yılındaki pandemi öncesi seviyelere kıyasla %5’lik bir artış gözlendi. Rat auf Draht’ın başkanı Birgit Satke, zorbalığın artık sadece çevrimdışı ortamlarda değil, dijital medya üzerinden de devam ettiğine dikkat çekiyor.

    Dijital medya üzerinden gerçekleşen zorbalık, mağdurların tepkisini görmeyi zorlaştırıyor ve bu nedenle engel olarak görülüyor. Cinsel şiddet vakaları da artış gösteriyor. Çocuklara şiddete maruz kaldıklarında suçlu olmadıklarının öğretilmesi ve onları hakları konusunda bilgilendirmenin önemi vurgulanıyor. Cinselleştirilmiş şiddetle mücadelede, kapsamlı ve yaşa uygun cinsel eğitimin önemi öne çıkarılıyor. Bu durum, çocukların kendi bedenleri üzerinde karar verebilmeleri, duygularına güvenebilmeleri ve ‘hayır’ deme haklarına sahip olmaları gerektiğini gösteriyor.

    2022 Şiddet Konulu Danışmalar 2023 Psikososyal Danışmanlık Avusturya Okullarında Zorbalık Cinsel Şiddet Vakaları Cinselleştirilmiş Şiddetle Mücadele Çocuk Hakları Bilgilendirmesi Çocuk ve Gençlerde Şiddet Etkisi Çocukların Beden Hakları Dijital Medya ve Zorbalık Dijital Zorbalık Fiziksel ve Ruhsal Şiddet Okul Zorbalığı Pandemi Sonrası Zorbalık Artışı Partner İlişkilerinde Şiddet Psikolojik Şiddet Artışı Rat auf Draht Yardım Talepleri Yaş Gruplarına Göre Etkilenme Yaşa Uygun Cinsel Eğitim
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    destek_2b2amrud

    Related Posts

    Avusturya’da Tadilat Yapanlar Dikkat: Isıtma Bonusunda Yeni Dönem Başladı

    3 Şubat 2026

    Galatasaray’da Forma Giyen Yusuf Demir SK Rapid’e Geri Dönebilir

    3 Şubat 2026

    Viyana-Favoriten’de Şoke Eden Bulgu: Yürüyüş Yapan Kişi İskeletleşmiş Kadın Cesedi Buldu

    3 Şubat 2026
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Utkan Haber
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest Vimeo YouTube
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.