Avusturya’da ilaç sıkıntısı devam ediyor

Avusturya’da ilaç maliyetleri karşılamak için şu anda üretmenin zor olduğu söyleniyor.


Avusturya’da ilaç sıkıntısı devam ediyor

UTKAN HABER (Viyana) -Avusturya’da hala yüzlerce ilaç sıkıntısı var. Novartis Avusturya Genel Müdürü Michael Kocher bu nedenle ilaçlar için daha yüksek fiyatlar talep ediyor. Cumartesi günü enerji fiyatları göz önünde bulundurularak, şu anda maliyetleri karşılamak için üretim yapılmasının zor olduğunu söyledi. Avusturya Kimya Endüstrisi Birliği (FCIO) de, ilaçların uzun vadeli tedarikini sağlamanın tek yolu olduğu için “adil fiyatlar” talep etmektedir.

Kocher, Ö1 “Mittagsjournal”da cazip piyasa koşullarının yaratılması gerektiğini söyledi. Mevcut fiyatlar ve enerji maliyetleri ile “uzun vadede çalışamaz”. Aynı zamanda, kârı maksimize etmekle ilgili değil, “maliyetleri karşılayan üretimle” ilgili olduğunu vurguladı.

“Darboğazlar önemli ölçüde artabilir”

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Bir Anne Eşi Tarafından Darp Edildi, Yanlış Raporla Çocuklarını Kaybetti
Viyana’da Bir Anne Eşi Tarafından Darp Edildi, Yanlış Raporla Çocuklarını Kaybetti

Viyana’da Luise H., yanlış bir bilirkişi raporu nedeniyle üç çocuğunu ...

Viyana’da Üç Kadını Öldüren Afgan Sanık Akıl Hastanesine Sevk Edilebilir
Viyana’da Üç Kadını Öldüren Afgan Sanık Akıl Hastanesine Sevk Edilebilir

Viyana’da üç kadını öldürmekle suçlanan 27 yaşındaki Afgan zanlı, psikolojik ...

Viyana’da Kadına Şiddet Alarm Veriyor: Günde 11 Uzaklaştırma Kararı
Viyana’da Kadına Şiddet Alarm Veriyor: Günde 11 Uzaklaştırma Kararı

2023 yılında Viyana’da kadına yönelik şiddetle ilgili 7.429 şikayet kaydedildi. ...

Avusturya’da 2023 Yılında 86.400 Sığınmacı Sosyal Yardım Aldı
Avusturya’da 2023 Yılında 86.400 Sığınmacı Sosyal Yardım Aldı

Son verilere göre, Viyana, sosyal yardım alan göçmenlerin büyük çoğunluğuna ...

Kimya endüstrisi de daha yüksek fiyatlar ister. FCIO Genel Müdürü Sylvia Hofinger, “Avusturya’da son haftalarda mevsimsel olarak meydana gelen ilaç darboğazları, önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artabilir.”

Aksine, mevcut krizler, temel ilaçların yerli üretimini güçlendirmek için orta ve uzun vadeli bir stratejiye ihtiyaç olduğunu göstermektedir. “Sürdürülebilir bir arz güvenliği için hızlı ve kolay bir şekilde uygulanabilecek önerilerin” zaten mevcut olduğuna dikkat çeken Bakan, “yıllardır oluşturulan ancak yıl sonunda sona erecek olan ve kalıcı olarak geçerli olacak fiyat bandı” gibi. düzenleme nihayet bulunmalı”.

İlaç fiyatlarının enflasyonu telafi edecek şekilde endekslenmesi de yıllardır artan üretim maliyetlerinin düşürülmesi için acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Hofinger, “AB’de Üretilen” ilaçlar için mali bir ikramiyenin de “üreticilerin Avrupa’ya tekrar daha fazla yatırım yapması için güçlü bir teşvik” olacağını söylüyor.

SPÖ: “Üretimi geri getirin”
SPÖ sağlık sözcüsü Philip Kucher bir yayında, ‘’Uygun fiyatlı ilaçlarla daha fazla tedarik güvenliği planı için baskı yaptı. Bu, araştırma ve üretim priminin, yurtiçi kullanım için üretim kotalarının artırılmasını ve üniversitelerdeki araştırma kümelerinin güçlendirilmesini sağlamaktadır. Yüzlerce ilaç şu anda mevcut değil veya sınırlı ölçüde mevcut. Daha yüksek fiyatlar ile eksiklik giderilemez.  Nüfusumuzun arz güvenliğini garanti altına almak için ilaç üretimi Asya’dan Avusturya ve Avrupa’ya geri getirilmelidir” dedi.

Yayınlama: 29.01.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.