Avusturya’da Bazı Eyaletlerde 2.000 Euro’ya Kadar Konut ve Isıtma Yardımları İçin Başvuruları Kaçırmayın

Avusturya hükümeti, artan konut ve ısıtma maliyetleriyle mücadele için eyaletlere 450 milyon Euro fon sağladı. Bu fon, özellikle düşük ve orta gelirli hanelere mali rahatlama sağlamayı hedefliyor.


Avusturya’da Bazı Eyaletlerde 2.000 Euro’ya Kadar Konut ve Isıtma Yardımları İçin Başvuruları Kaçırmayın

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın çeşitli eyaletlerinde, yükselen yaşam maliyetleri ve enerji fiyatlarına karşı vatandaşları desteklemek amacıyla konut ve ısıtma yardımları devam ediyor. 2023 yılı için eyaletlere toplamda 450 milyon Euro fon ayrıldı. Bu destek, maliyet artışlarından en çok etkilenen düşük ve orta gelirli hanelere yönelik.

Eyaletlere göre değişen yardım programları ve son başvuru tarihleri şöyle:

Viyana:

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da sigara fiyatları cep yakıyor: Ailede üç kişi sigara kullanıyorsa aylık olarak yalnızca sigaraya 540 Euro harcanıyor

Avusturya'da sigara fiyatlarındaki son artışlar, tütün vergisinin yükseltilmesi nedeniyle gerçekleşti. ...

Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

– Enerji yardımı için 500 Euro’ya kadar, başvurular 31 Haziran 2024’te sona eriyor.
– Kira yardımı için 15.000 Euro’ya kadar, başvurular 29 Şubat 2024’te sona eriyor.

Kärnten:
– 280 Euro’ya kadar ısıtma yardımı, başvurular 29 Mart 2024’te sona eriyor.
– 300 Euro ekstra yardım, başvurular 30 Kasım 2023’te sona erdi.

Niederösterreich:
– 150 Euro ek birey başına 50 Euro artış konut bonusu, başvurular 31 Aralık 2023’te sona eriyor.
– Evde yakınlarına bakan kişilere 1.000 Euro ikramiye, başvurular 31 Aralık 2024’te sona eriyor.

Tirol:
– Konut ve ısıtma yardımı için 600 Euro, başvurular 31 Ekim 2023’te sona erdi.

Salzburg:
– 600 Euro’ya kadar ısıtma yardımı, başvurular 31 Ekim 2023’te sona erdi.

Oberösterreich:
– Bakım veren aile üyelerine 1.600 Euro’ya kadar İkramiye başvuruları 30 Kasım 2024’te sona eriyor.

– 200 Euro ısıtma yardım başvuruları 31 Mart 2024’te sona eriyor.

Steiermark:
– 340 Euro Isıtma bonusu, başvurular 29 Şubat 2024’te sona eriyor.

Vorarlberg:
– 500 Euro Konut ve Isıtma ikramiyesi, başvurular 16 Şubat 2024 tarihinde sona eriyor.

Burgenland:
– 2.000 Euro’ya kadar ısıtma yardımı, başvurular 31 Aralık 2023’te sona eriyor.

 

VİYANA EYALETİ: 500 EURO’YA KADAR ENERJİ YARDIMI
Viyana Şehri, yükselen enerji maliyetlerine karşı vatandaşlarına mali destek sağlamak üzere ‘Enerji Destek Artı’ programını hayata geçirdi. Program, enerji maliyeti borçları ve ödenemeyen yıllık hesaplar için finansal destek sunarak hanelerin yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

-Başvurular 1 Ekim 2022 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılabilir.

Desteklenen ve Desteklenmeyen Maliyetler:
Desteklenebilir maliyetler arasında son 60 günden eski olmayan açık yıllık hesaplar, son 14 günden eski olmayan güncel uyarılar ve borçlar yer alıyor.Desteklenmeyen maliyetler ise zaten ödenmiş enerji faturaları, 60 günden eski açık yıllık hesaplamalar ve özel yaşam alanıyla ilgili olmayan enerji maliyetleridir.

Başvuru Koşulları ve Süreci:
Başvuru yapabilmek için Viyana’da ana ikametgahı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Enerji tedarik sözleşmesi Viyana adresine ait olanlar veya enerji maliyetleri Viyana adresine dayananlar başvurabilir.Başvuru, çevrimiçi veya gerekli belgeleri sunarak yapılır.

Ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz. 

VİYANA EYALETİ: 15.000 EURO’YA KADAR KİRA YARDIMI
Viyana Belediyesi, kira borçlarına yönelik yeni bir yardım programını hayata geçirdi. 
“Viyana Konut Güvencesi Plus” adını taşıyan bu yeni hizmet, konut kaybı riski taşıyan kiracılara, kira borçlarının %70’ini karşılama imkânı sunuyor. Başvurular, 4 Eylül 2023’ten 29 Şubat 2024’e kadar yapılabilir. Bu yeni destek hizmeti, belediye konutlarında, desteklenen ya da özel konutlarda yaşayan tüm Viyana sakinlerine açık. Viyana’da en az 6 aydır yaşayan, 18 yaşından büyük ve belirli yardımlar ya da sigorta haklarına sahip bireyler bu programdan yararlanabilecek.

Konut Güvencesi Plus Kimler İçin?
Program, özellikle evlerini kaybetme riski altında olan kiracılara yönelik. İster Gemeindebau’da, ister desteklenen ya da özel konutlarda yaşayın, bu destekten faydalanma şartlarına uygun olabilirsiniz. Destekten faydalanabilecek olanlar:

  • Viyana’da sürekli olarak en az altı ay yaşamış olanlar,
  • Viyana’da yaşayan ve geçimini orada sürdürenler,
  • Viyana Asgari Güvencesi, Viyana Konut Yardımı, Denge veya Ek Yardım ya da İşsizlik Sigortası talebinde bulunan 18 yaş ve üzeri bireyler.

Destek Tutarı ve Başvuru Şartları
400 Euro’dan başlayarak borçlarınızı ödeme planı altına alabilirsiniz. Eğer borcunuz 
4.000 Euro’dan fazlaysa, destek alabilmeniz için sosyal hizmet danışmanlığı gerekmektedir. Destek için ayrılan maksimum tutar 15.000 Euro. Bu limitin üzerindeki borçlar kapsam dışında kalıyor. Başvurular sadece belirli bir dönemde yapılabilir ve destek doğrudan ev sahibine veya bina yönetimine aktarılır. Ancak, bu destek programı, evinizi kaybetmeme garantisi değil, sadece maddi bir yardımdır. Özellikle özel konutlarda, ev sahibiyle geri ödeme planı yapmak esastır.

Başvuru İçin Son Tarihler
Viyana Konut Güvencesi Plus’a başvurular 4 Eylül 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Viyana Şehri, bu program için 20 Milyon Euro ayırmıştır.

Ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

NIEDERÖSTERREİCH EYALETİ: 150 EURO KONUT BONUS – EK BİREY BAŞINA 50 EURO ARTIŞ
Niederösterreich (NÖ) eyaletinde yaşayan yaklaşık 250.000 hanehalkına, artan konut maliyetlerini hafifletmek amacıyla tek seferlik bir konut yardımı sağlanacağı duyuruldu. Bu yardımın miktarı tek kişilik hanehalkları için 150 Euro, her bir ek kişi içinse 50 Euro olacak.

Aşağı Avusturya konut desteğine 23 Ekim 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında online başvuru yapılabilecek.

Niederösterreich eyaletinde yaşayanlara 150 Euro konut bonusu: Ek Birey Başına 50 Euro Artış
Konut yardımının Ekim sonunda talep edilebileceği açıklandı, ancak başvuru sürecine ilişkin ayrıntılar henüz netleştirilmedi. Yeni konut yardımından yararlanmak isteyen tek kişilik hanehalklarının yıllık gelirinin 20.000 Euro’yu, çok kişilik hanehalklarının ise 50.000 Euro’yu geçmemesi gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz. 

NIEDERÖSTERREİCH EYALETİ: EVDE YAKINLARINA BAKANLAR 1.000 EURO BONUS
Avusturya’nın Aşağı Avusturya (Niederösterreich) Eyaleti, evde aile bireylerine bakım yapan kişilere Ekim ayından itibaren maddi destek sunma kararı aldı. Bu kapsamda hayata geçirilen “NÖ Bakım ve Destek Çeki” programı, iş hayatıyla evde bakımın daha uyumlu bir şekilde sürdürülmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Program, bakıma muhtaç bireylerin yanı sıra onlara evde bakım hizmeti sunan yakınlarına da yıllık 1.000 Euro’luk destek sağlanıyor.

18.000 Kişi NÖ Bakım Çeki için Başvurdu
Yılda bir kez verilecek ve 1.000 Euro değerinde olan bu çekler, özellikle bakım seviyesi 3 ve üzeri olan yetişkinler, herhangi bir bakım seviyesinden itibaren tüm çocuk ve gençler, ayrıca bakım seviyesi 1 ve 2 olan ve demans tanısı almış kişiler tarafından talep edilebiliyor.

Ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

OBERÖSTERREİCH EYALETİ: BAKIM VEREN AİLE ÜYELERİNE 1.600 EURO’YA KADAR İKRAMİYE
Yukarı Avusturya’da, aile üyelerine verilen bakım için mali destek artırıldı. 1 Ocak’tan itibaren, bakıcılar 400 ila 1.600 Euro arasında değişen miktarda yardım alabilecek. Ayrıca, enflasyondan etkilenen vatandaşlara 200 Euro enerji maliyeti yardımı sağlanacak ve 160.000’den fazla hane bu bonustan yararlanacak. Aile Üyeleri Bonusu ise 750 Euro’dan 1.500 Euro’ya yükseltildi, ve bağımsız 24 saatlik bakıcılar bir hane içinde üç kişiye bakabilecek.

Yeni sübvansiyon düzenlemesi şu şekildedir:

  • Bağımsız bir bakım ilişkisi için 400 Euro (daha önce 320 Euro)
  • İki bağımsız bakım ilişkisi için 800 Euro (daha önce 640 Euro)
  • Bağlı bir bakım ilişkisi için 800 Euro (daha önce 640 Euro)
  • İki bağlı bakım ilişkisi için 1.600 Euro (daha önce 1.280 Euro)

Daha fazla ayrıntı için BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

OBERÖSTEREICH EYALETİ: 200 EURO ISITMA YARDIMI
Avusturya’nın Yukarı Avusturya eyaleti, yüksek ısıtma maliyetlerinden etkilenen mali zorluk çeken bireylere finansal destek sağlamak amacıyla 200 Euro’luk bir ısıtma maliyeti yardımını duyurdu. Bu yardım, 1 Şubat 2023’ten itibaren eyaletin resmi web sitesi üzerinden dijital olarak talep edilebilecek.

200 Euro yeni bonus
Eyalet yetkilileri, başvuru sürecinin “hızlı ve kolay” olduğunu belirtiyor. Bu işlem daha önce yalnızca belediye ofislerinde şahsen yapılabiliyorken, şimdi tamamen dijital olarak gerçekleştirilebiliyor. Yaşlı ve bilgisayar kullanmayan kişiler için istisnai olarak başvuruların hala belediye ofislerinde veya magistratlarda yapılabileceği belirtiliyor.

Bu yardım için alıcıların 2022 yılı brüt gelir sınırı tek kişilik hane için yıllık 17.700 Euro, birden fazla kişilik hane için ise 25.000 Euro olarak belirlenmiş. Bu yardım, kışın soğuk günlerinde yüksek ısıtma maliyetleri ile mücadele eden vatandaşlara önemli bir destek sağlayacak.

Başvuru ve daha fazla ayrıntı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

 

BURGENLAND EYALETİ: 2.000 EURO’YA KADAR ENERJİ TEŞVİK YARDIMI
Isıtma Fiyat Sınırı, Burgenland eyaletinin bir teşvik programıdır. Bu teşvik, hanehalkı gelirinin yüksekliğine ve ısıtma maliyetlerine bağlıdır. 2.000 EUR’ya kadar teşvik verilmektedir.

Başvurular ne zaman başlıyor?
– Başvurular 2 Ocak 2023’te başladı.

Son başvurular ne zamana kadar yapılmalı?
– 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilinecek.

Gelir limiti varmı?
– Isı fiyatı üst sınırının düzeyi, hanehalkı gelir düzeyine (maksimum 63.000 Euro’ya kadar) ve ısıtma giderlerinin düzeyine (ısıtma giderleri) bağlı olacaktır. Yıllık net hane gelirinin miktarı fonlama için belirleyicidir. Somut olarak, ısıtma giderleri, bir hanenin yıllık net gelirinin belirli bir yüzdesini aşmayacak şekilde sınırlandırılmıştır:

Isıtma gideri desteği alanlar: Yüzde 3 (= ısıtma gideri desteği),
– 33.000 Euro’ya kadar: yüzde 4
– 43.000 Euro’ya kadar: yüzde 5
– 63.000 Euro’ya kadar: yüzde 6
Isıtma maliyetlerinin yüzde 90’ının enerji tasarrufu için bir teşvik olduğu varsayılmaktadır.

Yardım sadece Isınma içinmi geçerli?
– Hayır, sübvansiyon tüm enerji sağlayıcıları ve her türlü ısıtma için geçerlidir.

Yardım tutarı ne kadar?
– Finansman tutarı maksimum 2.000 Euro’ya kadar verilecek.

Başvurular nereye yapılmalı?
– Başvurular 2 Ocak 2023 tarihinden itibaren online form kullanılarak veya 2023 yılı sonuna kadar yaşadığınız belediyeye yapılabilir. Online başvuru formu için 
BURAYA tıklayınız. 

Ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

VORARLBERG EYALETİ: KONUT VE ISITMA YARDIMI 500 EURO
Vorarlberg eyaletinde 2023/24 Konut ve Isıtma Maliyeti Yardımı ödemelerinin başvuruları 16 Ekim 2023’te başladı. Yardım miktarı 330 Euro’dan 500 Euro’ya çıkarıldı. Ödemeler, Vorarlberg Belediyeleri ve İlçe Valilikleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

2023/2024 yıllarında konut ve ısıtma maliyeti yardımından faydalanmak isteyen hanelerin uyması gereken aylık net gelir sınırları belirlenmiştir. Her hane büyüklüğüne göre bu sınırlar şöyledir:
1 kişilik hane: 1.900 Euro
2 kişilik hane: 2.800 Euro
3 kişilik hane: 3.250 Euro
4 kişilik hane: 3.650 Euro
5 kişilik hane: 4.100 Euro
6 kişilik hane: 4.500 Euro
7 kişilik hane: 4.950 Euro
Her ek kişi için: 430 Euro artış.

Bu gelir sınırlarının altında kalan haneler, konut ve ısıtma maliyeti yardımına başvuru yapabilirler.”

Başvuru Gerekmeyecek
Konut ve Isıtma Maliyeti Yardımı, 16 Ekim 2023’ten 16 Şubat 2024’e kadar oturma yeri belediyesine başvurmadan alınabilecek. 2023 baharında Heizkostenzuschuss PLUS alan 30.000 hane halkı veya kişi, 2023/2024 Konut ve Isıtma Maliyeti Yardımı için ayrıca başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını bilmelidir. Bu kişiler için gerekli şartlar zaten yerine getirilmiş kabul edilir ve güncel hane halkı gelirini tekrar belgelemeleri gerekmez.

Yeni Başvurular İçin Gelir Kanıtı Gerekli
2023/2024 Konut ve Isıtma Maliyeti Yardımı için yeni başvurular yapan hane halkları ve bireylerin güncel hane halkı gelirlerini kanıtlamaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuranlar daha önce 2023/2024 Konut ve Isıtma Maliyeti Yardımı almadıklarını onaylamalıdır. Gelir sınırları için sabit bir sınır bulunmamakla birlikte, belirli bir gelir eşiği biraz üzerinde olanlar yardımı orantılı olarak alacaklardır.

Feldkirch ekstra 50 Euro
Vorarlberg bölgesindeki Feldkirch kasabası, ısıtma maliyetlerine yönelik ekonomik desteği artırıyor. Feldkirch’te yaşayan sakinler, daha önce belirlenen Vorarlberg ısıtma maliyeti yardımına ek olarak 50 Euro daha alacaklar. Bu, toplamda 550 Euro’ya kadar ısıtma maliyeti yardımı alabilecekleri anlamına geliyor.

Bu destekler, belirli kriterlere uygun hanelere doğrudan yardımlar, sübvansiyonlar veya diğer destek mekanizmaları yoluyla sağlanmaktadır. Yardımların son başvuru tarihleri eyaletlere göre değişiklik gösteriyor. Bu yardımlar, artan yaşam maliyetlerine karşı vatandaşlara önemli bir destek sunuyor ve enerji fiyatlarındaki artışların etkilerini hafifletmeyi hedefliyor.

STEİERMARK EYALETİNDE 340 EURO’YA KADAR ISITMA MALİYETİ YARDIMI
Steiermark Eyaleti, artan yaşam maliyetleri ve enerji fiyatlarına karşılık olarak ısıtma maliyetlerini hafifletmek için vatandaşlarına 340 Euro’ya kadar mali destek sağlıyor. Bu yardım, eyalette yaşayan ve gelir sınırları içinde olan hane halklarına yöneliktir. Tek kişilik hanehalkları için aylık net gelir üst sınırı 1.392 Euro, evli çiftler veya aile birlikleri için 2.088 Euro olarak belirlenmiş, her bir ek çocuk için ise bu sınır 418 Euro artmaktadır.

Başvurular, 2 Ekim 2023’ten 29 Şubat 2024’e kadar, vatandaşların ikamet ettikleri belediye binalarında, şehir ofislerinde, Graz şehrindeki hizmet merkezlerinde ve servis noktalarında yapılabilecek. Steiermark Eyaleti’nin sosyal servisi, ısıtma maliyet yardımı hakkında soruları cevaplamak için 0800/20 10 10 numaralı ücretsiz telefon hattından hizmet veriyor.

Ayrıca, federal hükümetin sunduğu ısıtma ve konut maliyet yardımına da 30 Kasım 2023’te sona erdi. Bu yardımlar, artan enerji fiyatları ve yaşam maliyetlerinin hane halkları üzerindeki yükünü azaltmayı hedefliyor.

KÄRNTEN EYALETİ 280 EURO’YA KADAR ISITMA YARDIMI
Avusturya’nın Kärnten eyaleti 2023/2024 dönemi için hane halklarına “Isınma Yardımı” adı altında finansal destek sağlayacak. Başvurular 2 Ekim 2023’ten 29 Mart 2024’e kadar yapılabilir

Isınma Yardımı Programı Detayları

  • Yardım Türleri: Büyük Isınma Yardımı €180, küçük Isınma Yardımı ise €110 olarak belirlenmiş.
  • Gelir Sınırları: Isınma Yardımı alacakların gelir sınırları yükseltildi.
  • Başvuru Süreci: Başvurular, kişisel olarak ilgili Belediye Binalarında/Magistrat’te yapılmalıdır.

Ekstra Enerji Bonusu

  • Bonus Miktarı: Isınma Yardımı’na ek olarak €100 Enerji Bonusu verilecek.
  • Toplam Alınabilecek Yardım: Büyük Isınma Yardımı alanlar toplamda €280, küçük Isınma Yardımı alanlar ise toplamda €210 alacaklar.

Büyük ve Küçük Isınma Yardımı için Gelir Sınırları

  • Büyük Isınma Yardımı: Tek kişilik hane halkı için net €1.160, iki kişilik hane halkı için net €1.680.
  • Küçük Isınma Yardımı: Tek kişilik hane halkı için net €1.360, iki kişilik hane halkı için net €1.880.
  • Ekstra Kişiler İçin Gelir Sınırı: Ortak hane halkında yaşayan her ekstra kişi için gelir sınırlarına €310 eklenir.

Örnek Hesaplama
İki yetişkin ve iki çocuktan oluşan bir aile için küçük Isınma Yardımı gelir sınırı net €2.500 olacaktır.

Daha fazla ayrıntı için BURAYA tıklayınız.

Amt der Kärntner Landesregierung
Abteilung 4 – Soziales
Mießtaler Straße 1 – 9021 Klagenfurt am Wörthersee
Tel: 050 536-14645
Fax: 050 536-14644
E-Mail: abt4.soforthilfe@ktn.gv.at

 

Yayınlama: 31.12.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.