Avusturya | Niederösterreich eyaletinde yaşayanlara 150 Euro konut bonusu: Ek Birey Başına 50 Euro Artış

Niederösterreich eyaleti, sakinlerine 150 Euro konut bonusu vermeyi planlıyor. Her ek birey için bu miktar 50 Euro artacak. Ayrıca Aşağı Avusturya Eyalet Hükümeti, bakıma muhtaç bireyler ve onlara evde bakım hizmeti sunan yakınlarına yıllık olarak 1.000 Euro destek sağlayacak bir programı hayata geçiriyor.

Avusturya | Niederösterreich eyaletinde yaşayanlara 150 Euro konut bonusu: Ek Birey Başına 50 Euro Artış

UTKAN HABER (Aşağı Avusturya) – Niederösterreich (NÖ) eyaletinde yaşayan yaklaşık 250.000 hanehalkına, artan konut maliyetlerini hafifletmek amacıyla tek seferlik bir konut yardımı sağlanacağı duyuruldu. Bu yardımın miktarı tek kişilik hanehalkları için 150 Euro, her bir ek kişi içinse 50 Euro olacak.

Aşağı Avusturya konut desteğine 23 Ekim 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında online başvuru yapılabilecek.

Bahar aylarında, Niederösterreich’da yaklaşık 350.000 hanehalkına “Konut ve Isıtma Yardımı” sunulmuştu. Ancak, konut maliyetlerindeki büyük artışlar nedeniyle ek yardımın gerekli olduğuna karar verildi. Bu karar, Eyalet Başkanı Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) ve Eyalet Başkan Yardımcısı Udo Landbauer (FPÖ) tarafından ikinci hükümet toplantısında sunuldu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 44 Yaşında bir Kadın 8 Yıl Boyunca Haksız Yere 120 Bin Euro Sosyal Yardım Aldı

Niederösterreich eyaletinde bir kadın, sekiz yıl boyunca yanlış beyanlar ve ...

Avusturya’da Bu Şehirde Yaşayanlara 500 Euro Ek Enerji Yardımı Verilecek

Krems Belediye Meclisi, artan enerji maliyetlerine karşılık olarak vatandaşlara yıllık ...

Bu özel yardım paketinin maliyeti federal hükümet tarafından sağlanan bir bütçeyle karşılanacak ve toplamda 45 milyon Euro’luk bir vergi kaynağı kullanılacak.

Niederösterreich eyaletinde yaşayanlara 150 Euro konut bonusu: Ek Birey Başına 50 Euro Artış
Konut yardımının Ekim sonunda talep edilebileceği açıklandı, ancak başvuru sürecine ilişkin ayrıntılar henüz netleştirilmedi. Yeni konut yardımından yararlanmak isteyen tek kişilik hanehalklarının yıllık gelirinin 20.000 Euro’yu, çok kişilik hanehalklarının ise 50.000 Euro’yu geçmemesi gerekiyor.

Konut Bakanı Christiane Teschl-Hofmeister (ÖVP), bu yardımdan faydalanabilecek hak sahibi sayısının yaklaşık 250.000 olduğunu, bu sayının NÖ’deki tüm hanehalklarının yaklaşık üçte birini temsil ettiğini belirtti.

Uzun vadeli konut maliyeti önlemleri konusunda ise henüz yeni bir gelişme sunulmadı. Konut İnşaatı Desteği’nin yeniden tasarımı konusundaki çalışmaların son aşamalarda olduğu ve Kasım ayındaki Konut İnşaatı Destek Kurulu toplantısında yeni kriterlerin uygulanmaya başlanacağı bildirildi. Bu toplantıda, Bakım Çeki ve toplu taşıma yatırımları gibi diğer konular da gündeme getirilecek.

Mikl-Leitner ve Landbauer, toplantının sonucunda hükümetler arası işbirliğinin mükemmel olduğunu vurgulayarak işbirliğinin devam edeceğini belirttiler.

Yayınlama: 06.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.