Avusturya | Burgenland eyaletinde yaşayanlara 2.000 Euro’ya kadar ısıtma yardımı! Başvurular 31 Aralık’ta sona eriyor

Isıtma Fiyat Sınırı, Burgenland eyaletinin bir teşvik programıdır. Bu teşvik, hanehalkı gelirinin yüksekliğine ve ısıtma maliyetlerine bağlıdır. 2.000 EUR’ya kadar teşvik verilmektedir.


Avusturya | Burgenland eyaletinde yaşayanlara 2.000 Euro’ya kadar ısıtma yardımı! Başvurular 31 Aralık’ta sona eriyor

UTKAN HABER (Burgenland) – Avusturya’nın Burgenland eyalet başkanı Hans-Peter Doskozil, “Burgenland’da hala enerji ithalatına bağımlıyız ve tedarik pazarından enerji satın almak zorundayız. Ancak şu da açık: enerji bağımlılığına ve maliyet patlamasına karşı en iyi önlem, yenilenebilir enerji kullanımının artmasıdır. Burgenland’ı 2030 yılına kadar iklim açısından nötr ve enerjiden bağımsız hale getirme hedefimiz şimdi her zamankinden daha fazla doğrulandı.Burgenland’da tüketilen toplam enerjinin yarısını güneş ve rüzgardan üretiyor.’’ diye açıklama yapmıştı.

2.000€’ya Kadar Teşvik Mümkün
“Enflasyon dalgasının etkileri 2023’te de eyalet politikasının merkezinde olacak. Artan ısıtma maliyetlerini Burgenland ısıtma fiyat sınırlaması ile sosyal olarak doğru bir şekilde hafifleteceğiz ve böylece yıllık net geliri 63.000 Euro’ya kadar olan hanehalklarını belirgin bir şekilde rahatlatacağız.” Doskozil’den bu şekilde bir açıklama geldi. Bonus hemen “www.burgenland.at/wpd” adresinden çevrimiçi olarak talep edilebilir, ancak başvuru yıl boyunca mümkündür. Isıtma bonusu ile özellikle düşük ve orta gelirler rahatlatılacak. “Burgenland hanehalklarına bu zor zamanda mümkün olduğunca yardımcı olmak için Burgenland 40 milyon Euro’ya kadar bir miktarı göz önüne alıyor. Bu, Avusturya federal hükümetinin – örneğin Almanya’da olduğu gibi – kendi ısı veya gaz fiyat sınırını gerçekleştirmemesi nedeniyle gereklidir.” diye açıklıyor. Burgenland’ın eyalet başkanı. Sınır, tüm enerji sağlayıcıları ve tüm ısıtma tipleri için geçerlidir. Maksimum teşvik miktarı 2.000€’dur.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Korkunç Olay: Eski Karısını Bıçakla Yaralayan Adam Kaçak

Avusturya'nın Burgenland bölgesinde, bir adam eski karısını boynundan bıçaklayarak ağır ...

Avusturya’nın Burgenland Eyaletinde İki Ceset Bulundu: Soruşturmalar Devam Ediyor

Avusturya'nın Burgenland eyaletindeki Stöttera bölgesinde bulunan iki ceset, polisi derin ...

Avusturya | Burgenland Eyaletinde 2.000 Euro’ya Kadar Wärmepreisdeckel – Isınma Fiyat Tavanı Yardımı Sağlanıyor


Burgenland, 2024 için Isınma Fiyat Tavanı uygulamasını güncelleyerek yüksek ısınma ...

İki Parça Halinde Bonus Ödemesi
Hesaplama için yıllık net hanehalkı geliri ve ilgili hanehalkının ısıtma maliyetleri dikkate alınır. Burada, hanehalkı gelirinde dört üst sınır belirleyici olup, bu sınırlar sırasıyla ısıtma yardımı alıcıları, 33.000 €’ya kadar olan hanehalkları, 43.000 €’ya kadar olan hanehalkları ve 63.000 €’ya kadar olan hanehalkları için net yıllık gelire göre belirlenmiştir ve bu sınırlarla orantılı yüzdelik oranlara sahiptir. İnternetten Isıtma Fiyat Sınırı’nı talep edenler bir hesaplama aracını da kullanabilir.

Kabul edilebilir ısıtma maliyetleri olarak, ısıtma yardımı alıcılarında yüzde üç hesaplamaya dahil edilir. 33.000 € hanehalkı geliri için yüzde dört, 43.000 € için yüzde beş ve 63.000 € için yüzde altı dikkate alınır. Bu oranların üzerindeki ısıtma maliyetlerini – bir yükseklik olan 2.000 €’ya kadar – Sosyal ve İklim Fonu üstlenir; bu, enerji tasarrufu için teşvikler yaratmak amacıyla bir önceki yılın tüketiminin yüzde 90’ı ile sınırlıdır.

Teşvik 2023’te iki taksit halinde doğrudan hesaba yatırılır. Fosil enerji kaynakları (gaz, yağ) için, eğer bu makul ise, kendi yaşam alanında daha yüksek enerji verimliliği önlemleri almak ve yenilenebilir enerjiye geçiş yapabilmek için enerji danışmanlığı almak isteğine bağlıdır.

Önemli Not: Başvurular tüm enerji sağlayıcılar ve her türlü ısıtma için geçerlidir. Sübvansiyonu hesaplamak için, hanenizin yıllık geliri ve 2023 yılı için devam eden ısıtma maliyetleri (veya enerji tedarikçinizden veya ev sahibinizden gelen yeni fatura) hakkında belgeler sunmalısınız. Bu nedenle, yalnızca bu belgelere sahip olduğunuzda başvuru yapma hakkınız vardır.

Başvurular ne zaman başlıyor?
– Başvurular 2 Ocak 2023’te başladı.

Son başvurular ne zamana kadar yapılmalı?
– 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilinecek.

Gelir limiti varmı?
– Isı fiyatı üst sınırının düzeyi, hanehalkı gelir düzeyine (maksimum 63.000 Euro’ya kadar) ve ısıtma giderlerinin düzeyine (ısıtma giderleri) bağlı olacaktır. Yıllık net hane gelirinin miktarı fonlama için belirleyicidir. Somut olarak, ısıtma giderleri, bir hanenin yıllık net gelirinin belirli bir yüzdesini aşmayacak şekilde sınırlandırılmıştır:

Isıtma gideri desteği alanlar: Yüzde 3 (= ısıtma gideri desteği),
-33.000 Euro’ya kadar: yüzde 4
-43.000 Euro’ya kadar: yüzde 5
-63.000 Euro’ya kadar: yüzde 6
Isıtma maliyetlerinin yüzde 90’ının enerji tasarrufu için bir teşvik olduğu varsayılmaktadır.

Yardım sadece Isınma içinmi geçerli?
– Hayır, sübvansiyon tüm enerji sağlayıcıları ve her türlü ısıtma için geçerlidir.

Yardım tutarı ne kadar?
– Finansman tutarı maksimum 2.000 Euro’ya kadar verilecek.

Başvurular nereye yapılmalı?
– Başvurular 2 Ocak 2023 tarihinden itibaren online form kullanılarak veya 2023 yılı sonuna kadar yaşadığınız belediyeye yapılabilir. Online başvuru formu için BURAYA tıklayınız.

Ödemeler ne zaman yapılacak?
– Ödemeler Ocak 2023’ten itibaren yapılmaya başlandı.

Ayrıntılı bilgi için;
– Bilgi almak için +43 57/600-DW 1060 telefon numarasını arayabilirsiniz. Ayrıca ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yayınlama: 07.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.