Avusturya’da yakınlarına bakan kişilere verilecek olan 1.000 Euro’luk bonus için 18 bin kişi başvuruda bulundu

Aşağı Avusturya Eyalet Hükümeti, bakıma muhtaç bireyler ve onlara evde bakım hizmeti sunan yakınlarına yıllık olarak 1.000 Euro destek sağlayacak bir programı hayata geçiriyor.



Avusturya’da yakınlarına bakan kişilere verilecek olan 1.000 Euro’luk bonus için 18 bin kişi başvuruda bulundu

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Aşağı Avusturya (Niederösterreich) Eyaleti, evde aile bireylerine bakım yapan kişilere Ekim ayından itibaren maddi destek sunma kararı aldı. Bu kapsamda hayata geçirilen “NÖ Bakım ve Destek Çeki” programı, iş hayatıyla evde bakımın daha uyumlu bir şekilde sürdürülmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Program, bakıma muhtaç bireylerin yanı sıra onlara evde bakım hizmeti sunan yakınlarına da yıllık 1.000 Euro’luk destek sağlanacağı açıklanmıştı.

Avusturya’da evde yakınlarına bakan kişilere özel destek: Her yıl 1.000 Euro İkramiye verilecek
Bu teşvik programından toplamda 47.000 kişinin yararlanması öngörülüyor. Başvuruların yapılabileceği platform veya web sitesine Pazartesi gününden itibaren erişim sağlanabilecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da Evini Yenileyenlere 2.000 Euro’ya Kadar Bonus: Destekten Nasıl Faydalanılır?

Avusturya'da iç mekan yenileme projelerine yönelik olarak ev sahipleri ve ...

Avusturya’da 44 Yaşında bir Kadın 8 Yıl Boyunca Haksız Yere 120 Bin Euro Sosyal Yardım Aldı

Niederösterreich eyaletinde bir kadın, sekiz yıl boyunca yanlış beyanlar ve ...

Ekim ayının başından itibaren Aşağı Avusturya’daki vatandaşlar, bakım ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla devreye alınan “NÖ Bakım Çeki” programına başvuruda bulunabiliyorlar. Eyalet Sosyal İşlerden Sorumlu Meclis Üyesi Christiane Teschl-Hofmeister’in yaptığı açıklamaya göre, programın hayata geçirilmesinden bu yana yaklaşık 18.000 kişi bu imkandan yararlanmak için başvurdu.

18.000 Kişi NÖ Bakım Çeki için Başvurdu
Yılda bir kez verilecek ve 1.000 Euro değerinde olan bu çekler, özellikle bakım seviyesi 3 ve üzeri olan yetişkinler, herhangi bir bakım seviyesinden itibaren tüm çocuk ve gençler, ayrıca bakım seviyesi 1 ve 2 olan ve demans tanısı almış kişiler tarafından talep edilebiliyor.

Bu yeni sosyal destek, evde bakım hizmetlerinin maliyetlerini karşılamak için tasarlanmış ve bu alandaki finansal yükü hafifletmek hedeflenmiştir. Aşağı Avusturya eyaleti, vatandaşlarının bakım hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı ve bu süreçte ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor.

Aşağı Avusturya Eyalet Hükümeti, bu teşvik programını 2023 yılından itibaren hayata geçiriyor. Bakıma muhtaç her birey için yıllık 1.000 Euro olarak belirlenen “NÖ Bakım ve Destek Çeki”, Aşağı Avusturya Eyaleti’ne her yıl, ilgili takvim yılının 31 Aralık tarihine kadar başvurularak alınabilecek.

İlgilenen vatandaşlar, başvurularını Aşağı Avusturya’nın resmi web sitesi www.noe.gv.at üzerinden veya 02742 / 9005 – 909 numaralı telefondan gerçekleştirebilirler. Eyalet meclisi, sunulan bu hizmetle sosyal destek sistemini güçlendirmeyi ve bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

 

Yayınlama: 06.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.