Avusturya’da Bankacı Demans Hastası Kadından 700.000 Euro Çaldığı Söyleniyor

Waldviertel’den eski bir banka çalışanı, demans hastası 82 yaşındaki bir kadından 700.000 Euro çalmış olabileceği şüphesiyle Krems Eyalet Mahkemesi’nde yargılanıyor. Kadının durumunu fark eden 80 yaşındaki kız kardeşi, banka hesaplarında tutarsızlıklar bulunca durumu polise bildirdi.


Avusturya’da Bankacı Demans Hastası Kadından 700.000 Euro Çaldığı Söyleniyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Waldviertel’den bir eski banka çalışanı, Krems Eyalet Mahkemesi’nde ağır dolandırıcılık, hırsızlık ve kara para aklama suçlarından yargılanıyor. Bu kişinin, demans hastası 82 yaşındaki bir kadından 701.016 Euro değerinde para ve altın çalmış olabileceği iddia ediliyor. Mağdur kadın, hastalığı nedeniyle kendi servetiyle ilgilenemeyecek durumdaydı ve onun için bir yetişkin temsilcisi atanmıştı. Bu görevi, eski bir kontrolör olan 80 yaşındaki kız kardeşi üstlendi.

Kız kardeş, Zwettler bankasında mağdurun tasarruf hesaplarını incelediğinde ciddi tutarsızlıklar fark etti. Bu durum, bankanın danışmanının demans hastası kadının hesaplarını boşaltmış olabileceğinden şüphelenilmesine yol açtı. 80 yaşındaki kız kardeş, bankadan çeşitli çekimler ve tasarruf hesabı kapatmaları hakkında tatmin edici bir açıklama alamayınca polisi aradı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Lanzenkirchen Bölgesinde Nehirde Ölü Kadın Bulundu

Lanzenkirchen'de Schwarza nehrinde ölü bulunan kadının kimliği henüz belirlenemedi. Wiener ...

Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Başlangıçta banka, eski çalışanını savunsa da, aylar süren soruşturmalar sonucunda Krems Savcılığı, banka çalışanına ağır suçlamalar yöneltti. Mahkemede sanık suçsuz olduğunu iddia etti. Savunma, kardeşin de paranın alınmasında rolü olabileceğini öne sürdü.

Umutsuz kız kardeş ve avukatı, mağdurun banka tarafından iki yılı aşkın süredir tazmin edilmemiş olması nedeniyle 2023 yılının başlarında ORF-Bürgeranwalt’a başvurdu. Pazartesi günü başlayan dava Salı günü devam etti ve birçok tanık, aralarında uzmanlar ve 80 yaşındaki kız kardeş de olmak üzere ifade verdi. Dava, 29 Ocak 2024’te devam edecek şekilde ertelendi.

Yayınlama: 29.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.