Avusturya | Niederösterreich Polisinden Tarihi Narkotik Operasyonu: 137 Kilogram Kokain Yakalandı

Niederösterreich polisi, uluslararası bir çeteyi çökertip 137 kilogram kokain ele geçirdiği tarihi bir operasyona imza attı. Bu başarı, eyaletin bugüne kadarki en büyük uyuşturucu ele geçirme operasyonu olarak kaydedildi. 


Avusturya | Niederösterreich Polisinden Tarihi Narkotik Operasyonu: 137 Kilogram Kokain Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Niederösterreich eyaleti polisi, uluslararası alanda büyük miktarlarda uyuşturucu kaçakçılığı ve satışı yapan bir çeteyi çökerttiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 137 kilogram kokain ele geçirildi; bu miktarın büyük bir kısmı, Hamburg’daki bir yük gemisi konteynerinde ahşap tahtalar arasında gizlenmiş olarak bulundu. İçişleri Bakanı Gerhard Karner, bu başarıyı “tarihi” olarak nitelendirdi ve operasyonun Niederösterreich Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) için bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu ele geçirme operasyonu olduğunu belirtti.

Niederösterreich Polisi Tarihi Bir Uyuşturucu Operasyonuna İmza Attı

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

El konulan uyuşturucunun sokak satış değerinin yaklaşık 14 milyon Euro olduğu açıklandı. Operasyon, Ocak ile Eylül 2023 arasında yaklaşık 270 kilogram kokain ithal etmekle suçlanan dört şüpheli üzerine yoğunlaştı. Bu miktarın yaklaşık 137 kilogramının piyasaya sürüldüğü düşünülüyor. Tutuklanan şüpheliler, Sırbistan vatandaşı olup, suçlamaları kabul etmedi veya ifade vermeyi reddetti. Ayrıca, şüphelilerden birinin Viyana’da postanelere yönelik soygunlara karıştığı ve 2013 yılından beri üzerinde bir tutuklama emri bulunduğu belirtildi.

“Achilles” adı verilen operasyon kapsamında dört şüpheli daha tutuklandı ve bir şüphelinin hala arandığı bildirildi. Çökertilen çetenin, uyuşturucu ticaretini organize ettiği düşünülüyor. Bu operasyon, Niederösterreich polisinin uluslararası düzeyde uyuşturucu kaçakçılığına karşı verdiği mücadelenin bir göstergesi olarak tarihe geçti.

Yayınlama: 15.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.