Avusturya’da 2024 Yılı İklim Bonusu Kişi Başına 290 Euro’ya Kadar Yükseltildi

Haber Özeti: Avusturya’da 2024 yılı için İklim Bonusu kişi başına 290 Euro’ya kadar artırıldı. İklim Bonusu, sonbaharda ödenecek ve en az altı ay boyunca Avusturya’da ikamet eden herkese verilecek. Yüksek gelirli bireyler için ise bu yıl yeni bir vergilendirme uygulanacak.


Avusturya’da 2024 Yılı İklim Bonusu Kişi Başına 290 Euro’ya Kadar Yükseltildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’daki İklim Bonusu, 2024 yılında kişi başına 290 Euro’ya kadar artırılıyor. En az altı ay Avusturya’da ikamet eden herkes bu parayı alabilecek. Ancak, yıllık geliri 66.612 Euro’nun üzerinde olan bazı vatandaşlar için bu miktar vergilendirilecektir. İklim Koruma Bakanı Leonore Gewessler, İklim Bonusu’nun insanları daha fazla iklim koruma yoluna taşımak için önemli bir araç olduğunu vurguluyor.

İklim Bonusu Kimler Alabilir?
2024 yılında en az altı ay boyunca Avusturya’da ana ikametgahı olan herkes İklim Bonusu alabilir. Avusturya vatandaşı olmayanlar için yasal bir oturma izni gereklidir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Bonus Ne Kadar?
Her kişi, 145 Euro temel miktar alacak. Yaşanılan yere göre ek bir bölgesel denge ödemesi eklenebilir, bu durumda İklim Bonusu 195, 245 veya 290 Euro olabilir. Çocuklar yarım İklim Bonusu alacaktır. Toplu taşıma kullanamayan hareket kısıtlılığı olan kişiler, nerede yaşadıklarına bakılmaksızın en yüksek miktarı (290 Euro) alacaktır.

Yaşanılan Yerler Nasıl Belirlendi?
Eyaletlerin sınıflandırması, Avusturya İstatistik Kurumu tarafından yapılır ve kentsel-kırsal tipoloji ile toplu taşıma kalitesi sınıflandırmalarına dayanır.

İklim Bonusu Nasıl Alınır?
Bonus ödemesi otomatik olarak ve başvuru yapılmadan gelir. Güncel banka bilgileri biliniyorsa doğrudan hesaba yatırılır, aksi takdirde posta yoluyla çek olarak gönderilir. İklim Bonusu’nun doğrudan banka hesabınıza yatırılmasını istiyorsanız, 10 Temmuz’a kadar finansonline.at adresinden bilgilerinizi güncelleyebilir veya onaylayabilirsiniz.

İklim Bonusu Ne Zaman Ödenecek?
Ödeme, geçen yıl olduğu gibi yaz sonrasında başlar. İki dalga halinde yapıldığından, 2025 baharına kadar sürebilir.

Neler Değişti?
Yıllık geliri 66.612 Euro’dan fazla olanlar için İklim Bonusu artık vergilendirilecektir. Yeşiller Partisi üyesi İklim Koruma Bakanı Leonore Gewessler, bu düzenlemeyi “sosyal adaleti artırmak” amacıyla yaptıklarını belirtti. Yüksek gelirli bireyler için bu bonus, gelir vergisi değerlendirmesi için hesaplama temelinin bir parçası olacaktır.

Yayınlama: 15.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.