İsviçre’de Yapay ‘Astra-Bridge’ Köprüsü Büyük İlgi Görüyor: Mobil İnşaat Köprüsü Hem Trafik Hem de İş Güvenliğini Güçlendiriyor

A1 otoyolunda kullanılan ve dünyada eşsiz olan Astra-Bridge, yoğun trafik akışını üst katında sağlarken, altında çalışan işçiler için koruma sağlıyor. Bu yenilikçi yapı, uluslararası alanda da ilgi çekmeye başladı.

İsviçre’de Yapay ‘Astra-Bridge’ Köprüsü Büyük İlgi Görüyor: Mobil İnşaat Köprüsü Hem Trafik Hem de İş Güvenliğini Güçlendiriyor

UTKAN HABER (Viyana) – Recherswil, Solothurn’da yer alan Astra-Bridge, dünya üzerinde benzersiz bir örneği temsil ediyor. 257 metre uzunluğundaki bu mobil inşaat köprüsü, A1 otoyolunda yoğun bir trafik akışını üst katında sağlarken, alt katında yol yapım işçilerine güvenli bir çalışma ortamı sunuyor. Güneşin kavurucu sıcaklığı altında dahi, işçiler köprünün altında serin ve güvenli bir ortamda çalışabiliyorlar.

Bu köprü, Federal Karayolları Ofisi (Astra) tarafından geliştirilmiş olup, otoyol kesimlerinin hiçbir şeridi kapatılmadan yenilenmesine olanak tanıyor. Böylece neredeyse gece çalışmasına gerek kalmadan, bir operatör köprüyü saatte 0,5 kilometre hızla ilerletebiliyor. Bu sayede işçiler ertesi gün yeni bir kesime geçebiliyor.

Astra-Bridge, Jürg Merian liderliğindeki bir projenin ürünü. Merian, 2010 yılında Avusturya’nın Waagner Biro şirketi tarafından Asfinag için geliştirilen fly-over rampasından ilham alarak bu fikri İsviçre’ye taşıdı. Geliştirdiği modüler yapı, yol üzerine yerleştirilebiliyor ve altında çalışma imkanı sunuyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Sel: Polis Yeni Ölümler Bildirdi ++ Genç İtfaiyeci (22) Trajedisi

Almanya'da meydana gelen şiddetli hava olayları ciddi sellere neden oldu. ...

Almanya’yı Vuran Sel: İkinci Dalga Alarmı – Yolcu Gemisi Tahliye Edildi – Ölü Sayısı Artıyor

Almanya’daki sel felaketi devam ediyor. Güney bölgeleri fırtınalardan en çok ...

Macaristan Otobanlarında Akaryakıt Fiyatları Şehir İçi Fiyatlarından 54 Forint Daha Yüksek

Macaristan’da otobanlarda akaryakıt fiyatları şehir içlerine göre litrede 54 Forint ...

Gurbetçilere Üzücü Haber: Yurtdışından Türkiye’ye İkinci Telefon Getirilmesine Yasak Getirildi

Türkiye'ye yurtdışından ikinci bir cep telefonu getirilmesine yasak getirildi; fazladan ...

İlk kullanımı 2022’de başarısızlıkla sonuçlanan Astra-Bridge, başlangıç eğiminin %6.1’den %1.25’e düşürülmesi ve her iki tarafının 10 metre uzatılmasıyla yeniden tasarlandı. Şimdi daha rahat bir sürüş deneyimi sunuyor ve belirlenen 60 kilometre hızla rahatça çıkılabilen bir rampa haline geldi.

Projenin geleceği hala belirsiz olsa da, Norveç, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerden ilgi görmekte. İsviçre Federal Konsey üyesi Albert Rösti, projenin büyük sıkışıklıklar yaratması durumunda durdurulabileceğini belirtti. Ancak Merian, projenin başarılı olması durumunda Astra-Bridge’in daha fazla kullanılacağını umuyor.

Astra-Bridge, teknolojiyi paylaşmaya hazır durumda ve bir patent başvurusu planlamıyor. Bu yenilikçi yapının, küresel çapta trafik yönetimi ve yol güvenliği konularında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

Yayınlama: 13.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.