Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde 130 Km Hız Sınırının Üzerine Çıkan BMW’ye El Konuldu: Sürücü 247 Km Hızla Yakalandı

Langenzersdorf’da bir genç, izin verilen hızın neredeyse iki katı, 247 km/s hızla BMW’siyle yakalanarak, yeni yürürlüğe giren Trafik Düzenleme Yasası gereğince aracına olay yerinde el konuldu.


Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde 130 Km Hız Sınırının Üzerine Çıkan BMW’ye El Konuldu: Sürücü 247 Km Hızla Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Niederösterreich eyaletinin Langenzersdorf bölgesinde, Donauufer Otoyolu’nda (A22) büyük bir hız limiti ihlali meydana geldi. İzin verilen maksimum 130 km/s hızın neredeyse iki katı olan 247 km/s ile seyreden 21 yaşındaki bir genç, olay yerinde aracıyla birlikte yakalanarak büyük yankı uyandırdı. Bu, genç sürücünün BMW 330 Diesel marka aracıyla Cumartesi akşamı gerçekleştirdiği tehlikeli yolculuğun sonunu işaret etti.

Bu durum, sürücünün sadece hız sınırını aşmakla kalmayıp, aynı zamanda Niederösterreich’da yeni yürürlüğe giren Trafik Düzenleme Yasası’na (StVO) göre ciddi bir cezai işlemle karşı karşıya kalmasına yol açtı. 1 Mart itibarıyla yasalaşan yeni düzenlemeye göre, aşırı hız yapan sürücülerin araçlarına olay yerinde geçici olarak el konulabilir ve daha sonra açık artırma ile satılabilir. Mistelbach İlçesi’nden olan bu genç sürücü, belki de yasanın uygulamaya konulmasından bu yana aracına el konulan ilk kişi oldu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Olay, otoyol polisi tarafından gerçekleştirilen bir takip sonucu, Korneuburg’daki bir dinlenme alanında sürücünün durdurulmasıyla sonuçlandı. Sürücü hakkında yapılan işlemler, ilgili İlçe Başkanlığı’na iletilmek üzere kaydedildi.

1 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olan yasa:
Trafik Yönetmelikleri (StVO) Yenilemesi, cuma gününden itibaren trafik kurallarına yönelik sert tedbirleri hayata geçiriyor. Yapılan düzenleme ile, yerleşim alanlarında saatte 80 km ve yerleşim dışı alanlarda 90 km üzerinde hız yapan sürücülerin araçlarına el konulabilecek. Bu durumda araçlar, açık artırma yoluyla satılabilecek.

Yasa dışı araba yarışlarına katılım gibi önceki suçlardan sabıkası olan sürücüler için ise kurallar daha da sıkı. Yerleşim içinde 60 km ve yerleşim dışında 70 km üzerinde hız yapılması durumunda, bu sürücülerin araçlarına el konulması ve mülkiyetin devredilmesi mümkün olacak. ÖAMTC, bu yeni tedbirleri hatırlatarak, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Ayrıca, hız yapan kişi eğer kendisine ait olmayan bir araç kullanıyorsa, yürütme organlarına gelecekte, araçlara yerinde en fazla 14 gün süreyle geçici olarak el koyma yetkisi verilecek. Ancak, bu durumda araçların mülkiyetinin devredilmesi ve açık artırmayla satılması mümkün olmayacak. Bu kural, leasing veya kiralık arabalar için de geçerli olacak. Hız yapan kişinin ehliyetine ise aracı ömür boyu kullanma yasağı kaydı girilecek.

Yayınlama: 11.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.