10.Viyana Reumanplatz’da 21 Yaşındaki Askeri Bıçaklayan 18 Yaşındaki Suriyeli Şüpheli Yakalandı

Viyana’nın Favoriten bölgesinde yaşanan bıçaklı saldırı sonrası 17 yaşındaki Suriyeli bir genç tutuklandı. Saldırı, genç bir askerin kadınlara yardım etmek isterken bıçaklanmasıyla sonuçlandı. Şüpheli, suçlamaları reddederken, polis diğer grup üyelerini arıyor.


10.Viyana Reumanplatz’da 21 Yaşındaki Askeri Bıçaklayan 18 Yaşındaki Suriyeli Şüpheli Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – 17 Mart’ta, Viyana’nın Favoriten bölgesindeki ünlü dondurmacı Tichy’nin önünde yaşanan bıçaklı saldırının ardından, polis yoğun bir soruşturma başlattı. Polis sözcüsü Mattias Schuster, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 17 yaşındaki Suriyeli bir gencin, cinayete teşebbüs suçlamasıyla tutuklandığını bildirdi. Şüpheli, saldırıyı inkar ederek bir cezaevine gönderildi.

Viyana-Favoriten’deki Bıçaklı Saldırı Sonrası Şüpheli Yakalandı
Saldırıda, 21 yaşındaki bir genç, kadınlara yardım etmek isterken agresif bir grup genç tarafından bıçakla yaralandı. Yaralı genç, acil tıbbi bakımın ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmuyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Viyana-Favoriten’deki Bıçaklı Saldırı Sonrası Şüpheli tutuklandı
Bu yoğun soruşturma sonucunda, 20 yaşındaki şüpheli tespit edildi ve Cuma günü saat 12.30’da, Favoriten’de, kendi evi olmayan bir dairede, Viyana Savcılığı’nın tutuklama emriyle gözaltına alındı. Olayda kullanılan muhtemel suç aletleri de ele geçirildi. Suriyeli şüpheli, ifadesinde suçlamaları reddetti ve yanlış suçlamalar yapıldığını belirtti. Şu anda bir cezaevinde tutuluyor. Polis, olaya karışan diğer grup üyelerinin tespiti için soruşturmayı sürdürüyor.

Politikada Acil Önlemler Çağrısı
Viyana’da artan bıçaklı saldırılar, politikada da tepkilere neden oldu. FPÖ lideri Herbert Kickl, Avusturyalıların güvenliği için acil önlemler alınması çağrısında bulunarak, diğer parlamento partilerine yeni göç dalgasından korunma ve vatandaşların güvenliğini sağlama teklifinde bulundu. Kickl, illegal göçün durdurulması, daha fazla polis gücü sağlanması ve cezai sorumluluk yaşı ile suç işleme kapasitesi yaşının düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlama: 23.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.