Almanya’da Sosyal Yardımlar Tartışması: Yeni Gelen Göçmenler Çalışanlardan Daha Fazla Kazanıyor


Alman İşverenler Birliği Federasyonu Başkanı Rainer Dulger, Almanya’nın sosyal yardım politikalarını eleştirerek, yeni gelen göçmenlerin çalışanlardan daha fazla maaş almasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Dulger, göç ve sosyal yardım kurallarında sıkılaştırma çağrısında bulundu.

Almanya’da Sosyal Yardımlar Tartışması: Yeni Gelen Göçmenler Çalışanlardan Daha Fazla Kazanıyor


UTKAN HABER (Viyana) – Alman İşverenler Birliği Federasyonu Başkanı Rainer Dulger, Almanya’nın göç ve sosyal politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Dulger, özellikle yabancı uyruklular için vatandaşlık maaşı (sosyal yardım) konusunda daha sıkı kuralların getirilmesi gerektiğini savunuyor.

Alman İşverenler Birliği Başkanı’ndan Göç ve Sosyal Politikaya Eleştiri
Welt gazetesine konuşan Dulger, Almanya’ya yeni gelen yabancıların, uzun yıllar ülkede çalışıp sosyal güvenlik sistemine katkıda bulunan kişiler kadar çok maaş almasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Almanya’da hiç çalışmamış biri, 15 yıl burada çalışıp sosyal güvenlik sistemine katkıda bulunan biri kadar para alamaz,” diyerek koalisyon hükümetinin göç ve sosyal politikasını eleştirdi. Almanya’nın gerçek ihtiyacının, “sosyal sistemlerimize değil, işgücü sistemlerimize göç” olduğunu vurguladı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Lotto milyoneri Gurbetçi Chico şikayetçi: Emlakçılar beni dolandırmak istedi

Chico, 2022'de Almanya'da 9,8 milyon Euro kazandıktan sonra emlakçıların fiyatları ...

Almanya’da Loto’dan 9.9 Milyon Euro Kazanan Chico 1.5 Yıl İçinde 3 Milyon Euro Harcadı

Alman lotosundan 9.9 milyon Euro kazanan 42 yaşındaki Kürşat Yıldırım, ...

Viyana’da Akaryakıt Fiyatları yükseldi: 106 Günde Benzine 18 Cent, Motorine ise 9 Cent Zam

Akaryakıt fiyatlarında tabelalar değişti. Peki 17 Nisan 2024 Çarşamba günü ...

Dulger, mevcut politikanın yanlış teşvikler sunduğunu ve bu durumun ülke için ciddi sorunlar yarattığını belirtti. 5,6 milyon vatandaşlık maaşı alıcısının önemli bir bölümünün Almanya dışından geldiğini ve çalışabilir durumda olan neredeyse dört milyon insanın bu durumdan etkilendiğini ifade etti.

Ödeme kartı konusunda ise Dulger, bu uygulamanın “doğru yönde atılmış bir ilk adım” olduğunu ancak sorunun hala büyük olduğunu dile getirdi. Ödeme kartının tanıtımı koalisyon içinde tartışmalara neden olurken, Yeşiller partisi bu projeye şüpheyle yaklaşıyor. Thüringen Göç Bakanı Doreen Denstädt (Yeşiller), ödeme kartının sığınmacıları “ayrımcılığa uğratma” riski taşıdığını belirterek, projeye net bir şekilde pozisyon belirlemeden kaçındı.

Alman İşverenler Birliği Başkanı’nın bu eleştirileri, ülkedeki sosyal yardım politikaları ve göç yönetimi konusunda ciddi bir tartışma başlattı. Dulger’in açıklamaları, Almanya’daki sosyal yardım sistemine ve göç politikalarına yönelik yeniden değerlendirme çağrısında bulunuyor.

Yayınlama: 24.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.