Viyana’da ‘Roadrunner’ Operasyonu: 385 Sürücüye Hız Cezası Kesildi, Beş Ehliyet Müsadere Edildi

Viyana’da gerçekleştirilen “Roadrunner” operasyonunda, hız limitlerini aşan 385 sürücüye ceza kesildi ve beş kişinin ehliyeti müsadere edildi. Cumartesi’den Pazar sabahına kadar süren operasyonda 16 polis memuru görev yaptı.


Viyana’da ‘Roadrunner’ Operasyonu: 385 Sürücüye Hız Cezası Kesildi, Beş Ehliyet Müsadere Edildi

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’da hız limitlerini ihlal eden sürücülere yönelik düzenlenen “Roadrunner” operasyonu, Cumartesi’den Pazar sabahına kadar süren yoğun bir çalışma ile dikkat çekti. Währinger Gürtel boyunca ve tüm Viyana’da gerçekleştirilen operasyonda, 16 polis memuru görev aldı. Bu operasyon, aşırı hız yapan araçlara karşı alınan yeni önlemlerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ayın başından itibaren, aşırı hız yapan araçların yerinde el konulabilmesi ve sonrasında açık artırmayla satılabilmesi gibi ciddi yaptırımlar getirildi.

“Roadrunner” Operasyonu: Viyana’da Hız Yapanlara Karşı Büyük Mücadele
Operasyon sırasında, Hernalser Gürtel’de 114 km/s hızla ilerleyen bir “raser” (aşırı hız yapan sürücü), şu ana kadar Viyana’da aracı alınan tek trafik katılımcısı oldu. Operasyon, özellikle yüksek motor gücüne sahip araçların yoğun olduğu bölgelerde yoğunlaştırıldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

General Thomas Losko, Viyana Eyalet Trafik Departmanı başkanı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür özel operasyonların çeşitli büyüklüklerde neredeyse her gün trafik alanında yapıldığını belirtti. Yeni yasanın medyada geniş yer bulmasına rağmen, halk arasında tam anlamıyla yerleşmesinin zaman alacağını dile getirdi. Losko, genel önleyici etkinin zamanla artacağını umduğunu ifade etti.

Operasyon kapsamında, toplamda 109 alkol testi yapıldı, 385 raser aleyhine suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca, beş ehliyet uyuşturucu etkisi altında olduğu için alındı ve iki sürüş yetkisi iptal işlemi başlatıldı. Teknik kusurlar nedeniyle üç sürücünün plakası alınacak ve 29 ceza kararnamesi çıkarıldı. Operasyona, Viyana Eyalet Polis Müdürlüğü’nün hızlı yargıçları ve sağlık müfettişleri de destek verdi.

Geçen yıl, Avusturya genelinde trafik polisi tarafından altı milyondan fazla hız ihlali rapor edildi veya idari ceza olarak işlendi. Bu, İçişleri Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, yeni bir rekor anlamına geliyor. Losko, özellikle Corona zamanındaki dalgalanmalar nedeniyle geçerli sonuçlar elde etmek için bir veya iki yıl daha beklenmesi gerektiğini söyledi.

Losko, “tuning” sahnesi ile hız ihlalleri arasında doğrudan bir bağlantı görmediğini, Viyana’da sogenannte Poser’ların (arabalarını çok özelleştiren kişilerin) olduğunu, ancak genellikle yollarda yarış yapmadıklarını belirtti. Losko, “Sokaklarda yasa dışı yüksek hızda düello yapanlardan burada nispeten az var – kontrol önlemlerimizle durumu iyi bir şekilde yönetiyoruz,” diyerek durumun kontrol altında olduğunu vurguladı.

Yayınlama: 18.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.