Avusturyalı Milyoner Marlene Engelforn Büyükannesinden Kalan 25 Milyon Euro’sunu Artık Dağıtıyor

Viyanalı Milyoner mirasçı Marlene Engelhorn, tüm mirasından vazgeçerek topluma geri dönüş yapma kararı aldı. Engelhorn’un öncülüğünde kurulan “İyi Niyetle Yeniden Dağıtım Konseyi” cumartesi günü ilk toplantısını gerçekleştirdi. Engelhorn’un 25 milyon Euro tutarındaki servetinin, toplumun farklı kesimlerine nasıl dağıtılacağına karar verecek olan bu konsey, altı hafta sonu boyunca toplanacak.


Avusturyalı Milyoner Marlene Engelforn Büyükannesinden Kalan 25 Milyon Euro’sunu Artık Dağıtıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Viyanalı Marlene Engelhorn 2022’de büyükannesinden yaklaşık 25 milyon Euro miras aldığını duyurdu. Engelhorn, 2021’de açıkladığı planı uygulamaya koyarak, mirasının büyük bir kısmını hayır işleri için bağışlama kararı aldı. Engelhorn ailesi, bir zamanlar Alman kimya şirketi BASF’yi kurmuştu ve Marlene’in mirası, büyükannesi Traudl Engelhorn-Vechiatto’dan geliyordu.

Viyanalı Mirasçı Artık Milyonlarını Dağıtıyor
Miras için vergi ödememenin adil olmadığını düşünen Engelhorn, toplumla bu serveti paylaşma yönünde radikal bir adım attı. Engelhorn’un başlattığı “Vatandaş Konseyi” adlı girişim kapsamında, 16 Mart 2024 Cumartesi gününden itibaren Avusturya’nın dört bir yanından seçilen 50 kişi, Engelhorn’un servetinin nasıl dağıtılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. Bu kişiler, toplam 10.000 davetli arasından seçildi ve kolektif öneriler geliştirmek üzere toplandılar.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Hofer Marketler Zinciri 50 Şubeye Self Servis Kasaları Yerleştiriyor

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Avusturya Hofer Marketler Zinciri CEO’su: Daha Uzun Çalışma Saatlerine Gerek Yok!

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Avusturya | Klagenfurt’ta Şok Keşif: 46 Yaşındaki Türk Gözaltına Alındı

Klagenfurt'ta bir süpermarket otoparkında şüpheli bir araçta yapılan kontrolde, 46 ...

Konsey üyeleri, Mart ve Haziran ayları arasında Salzburg’da gerçekleştirilen toplantılara katılarak, kendi zamanlarının karşılığında 1.200 Euro alacaklar. Engelhorn, bu ödemenin demokrasiye hizmet ettiğini ve katılımcıların bu süreçte adil bir şekilde tazmin edilmesi gerektiğini belirtti.

Engelhorn, konsey üyelerine neredeyse serbest hareket etme olanağı tanıdı, ancak kullanılan paranın anayasaya, insan haklarına veya demokrasiye aykırı amaçlar için harcanamayacağını sınırladı. Kendisi için herhangi bir veto hakkı saklı tutmadı.

“İyi Dağıtım için İyi Konsey” projesi, Engelhorn’un 25 milyon Euro tutarındaki mirasının Avusturya’ya nasıl geri dağıtılacağına karar vermek için tasarlandı. Altı hafta sonu boyunca sürecek tartışmalarda, servet ve dağılım adaleti ele alınacak. Engelhorn, konseyin ilk toplantısına katılacak ancak daha sonra ayrılacak. Son toplantı 8 ve 9 Haziran’da yapılacak.

Engelhorn, tüm parayı dağıttıktan sonra iş aramak zorunda kalacağını belirterek, kendi kaderine tek başına karar vermenin “gayrimeşru” olduğunu ifade etti. Kendi ifadesiyle, “Çoğu insana makul geliyorsa, bana da öyle gelmeli.”

Mirasını nasıl öğrendiği konusunda “Spiegel” ile yaptığı röportajda, büyükannesinin kendisine doğrudan haber vermediğini, ailenin finans danışmanlarının bir e-posta ile bilgilendirdiğini açıkladı. Engelhorn, mirası beklemiyordu ve “saçma milyonlarla” ne yapacağını düşünmek istemediğini belirtti. Bu haberle birlikte yaşadığı şoku da dile getirdi.

Yayınlama: 17.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.