Sırbistan sınırında yaratıcı kaçakçılık: Linz’e giden bir otobüste sıvı sabun kaplarında gizlenmiş 1,6 kilo eroin bulundu


Sırbistan’ın Kelebia sınır kapısında, gümrük memurları ve polisin işbirliği içinde yürüttüğü operasyonda, bir otobüsün tuvaletindeki sıvı sabun kabında gizlenmiş 1,6 kg eroin ele geçirildi. Eroin, beş preslenmiş paket halinde ve bir bisküvi kutusunda saklanmıştı. Olay, 11 Şubat 2024 tarihinde, Priştine – Linz hattında sefer yapan bir otobüsün çıkış kontrolü sırasında meydana geldi.

Sırbistan sınırında yaratıcı kaçakçılık: Linz’e giden bir otobüste sıvı sabun kaplarında gizlenmiş 1,6 kilo eroin bulundu


UTKAN HABER (Viyana) – Sırbistan’ın Kelebia sınır kapısında dün gerçekleşen olay, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede gümrük memurlarının ve polisin dikkatli çalışmalarının bir örneğini sergiledi. 11 Şubat 2024 tarihinde, Priştine’den Linz’e seyahat eden bir otobüsün sınır kapısından çıkışı sırasında, gümrük memurları rutin bir kontrol gerçekleştirdi.

Yolcular ve otobüs şoförü, yanlarında sadece kişisel eşyalar taşıdıklarını ifade etse de, gümrük memurlarının aracın detaylı incelemesi sırasında tuvaletin lavabosunun üzerinde bulunan bir sıvı sabun kabında, eroin benzeyen sarımsı bir madde keşfedildi. Ayrıca, bir bisküvi kutusunun içinde de uyuşturucu paketleri bulunmuştu.

Detaylı incelemeler sonucu, bulunan maddenin toplamda 1.630 gram ağırlığında eroin olduğu tespit edildi. Bu büyük miktar, özellikle sıvı sabun kapları gibi günlük kullanım eşyaları içinde gizlenmiş olmasıyla dikkat çekti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Sırbistan Sınır Kapısında Viyana Plakalı Araçtan 357.000 Euro Değerinde Kaçak Mallar Ele Geçirildi

Sırbistan'ın Horgos sınır kapısında, Viyana plakalı bir araçta yapılan kontrollerde ...

Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

22 Nisan 2024: Türkiye Yolunda Ülkelerin Güncel Akaryakıt Fiyatları ve Tasarruf İpuçları


22 Nisan 2024 itibariyle, Türkiye'ye seyahat eden Türk vatandaşları için ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Olayla ilgili bulguların ardından, ele geçirilen uyuşturucu ve otobüs şoförü, daha fazla soruşturma için polis ve savcılığa teslim edildi.

Bild: Фото Управа царина Републике Србије

Yayınlama: 12.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.