Almanya’da Genel Trafik Kontrollerinde Polisin bagajı Kontrol Etme Yetkileri Sınırlıdır

Trafik kontrolleri sırasında, polisin araçların bagajlarını kontrol etme yetkisi sınırlıdır. Ancak, ADAC’e göre, polis memurları sürücülerden uyarı üçgeni, ilk yardım çantası ve yelek gibi zorunlu ekipmanları göstermelerini isteyerek bu kısıtlamayı dolaylı bir şekilde aşabilir. Bu ekipmanlar genellikle bagajda saklandığından, bu talep polisin aracın içini dolaylı yoldan kontrol etmesine olanak tanır.

Almanya’da Genel Trafik Kontrollerinde Polisin bagajı Kontrol Etme Yetkileri Sınırlıdır

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’da Trafik kontrolünde durdurulan bir sürücünün gerginleşmesi yaygın bir durumdur. Ancak, araç ruhsatını orijinal olarak sunabilen sürücülerin genellikle endişelenecek bir durumu olmaz. Polis memurları, trafik güvenliği açısından her zaman araçları ve sürücüleri inceleyebilir, ancak bagajı kontrol etme yetkileri sınırlıdır. Memurlar, ancak yargıç kararıyla alınmış bir arama emri varsa veya “yakın tehlike” durumu söz konusuysa bagaja bakabilirler.

Polis, sürücüden aracın zorunlu ekipmanlarını, örneğin uyarı üçgeni, ilk yardım çantası ve yeleği kontrol etmek üzere talep edebilir. Bu ekipmanların talep üzerine gösterilmesi gerekir ve bu durum, çoğu sürücünün bu ekipmanları bagajda saklaması nedeniyle, memurlar için aracın içine dolaylı bir yolla bakma fırsatı yaratır.

Sürücülerin polis talimatlarına uymaları zorunludur. Uymama durumunda, direniş 20 Euro’luk bir para cezası ile sonuçlanabilir. Dur ihtarına rağmen devam eden sürücüler ise 70 Euro para cezası ve Flensburg dosyasında bir puan ile karşı karşıya kalabilir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Yayınlama: 12.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.