Avusturya’da Oturum İzni Olanlar İçin Türkiye’de Kalma Süresi Sınırlaması

T.C. Viyana Başkonsolosluğu, Avusturya Yerleşim ve Oturum Kanunu hakkında bir duyuru yaparak, süreli ve süresiz ikamet iznine sahip yabancıların Türkiye’de kalabilecekleri sürelerle ilgili önemli bilgiler verdi. Süreli ikamet iznine sahip olanların bir yılda altı aydan fazla, süresiz izin sahiplerinin ise bir yıldan fazla Avrupa Birliği dışında kalmamaları gerektiği belirtildi.

Avusturya’da Oturum İzni Olanlar İçin Türkiye’de Kalma Süresi Sınırlaması

UTKAN HABER (Viyana) – T.C. Viyana Başkonsolosluğu, Avusturya’da ikamet eden yabancı vatandaşların oturum kanunlarına ilişkin önemli bir duyuru paylaştı. Avusturya Yerleşim ve Oturum Kanunu’na göre, süreli ikamet iznine (1 veya 3 yıl) sahip bireylerin bir yıl içinde altı aydan fazla Avusturya dışında ikamet etmemeleri gerekiyor. Süresiz ikamet izni sahipleri ise kesintisiz olarak bir yıldan fazla Avrupa Birliği ülkeleri dışında kalamazlar.

Son zamanlarda, bu sürelere uymayan Avusturya’da yaşayan vatandaşların, Viyana havalimanında ülkeye girişlerine izin verilmediği ve Türkiye’ye geri gönderildikleri vakaları yaşandığı gözlemlenmiştir. Bu durumlar, yabancı vatandaşların dönüşlerinde sorun yaşamamaları için belirlenen sürelere dikkat etmelerinin önemini ortaya koymaktadır.

Başkonsolosluk, vatandaşların Türkiye’de Kanun’da belirtilen sürelerden daha fazla kalmaları gerektiği durumlarda, seyahatleri öncesinde ilgili Avusturya makamlarından (MA – 35) gerekli izinleri almalarının mümkün olduğunu belirtiyor. Bu prosedür, olası mağduriyetlerin önlenmesi açısından hayati önem taşımaktadır.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Yayınlama: 13.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.