Aşağı Avusturya’da FPÖ’den Mültecilere Sert Yaptırımlar: Ödeme Kartında Alkol, Sigara ve Ulaşım Bileti Yok

Aşağı Avusturya, mülteci ödeme kartını genişleterek mültecilerin alkol, tütün ve ulaşım bileti gibi harcamalarını kısıtlıyor. Bu yeni sistemle, eyaletin mülteciler için cazip bir yer olmaktan çıkarılması hedefleniyor.

Aşağı Avusturya’da FPÖ’den Mültecilere Sert Yaptırımlar: Ödeme Kartında Alkol, Sigara ve Ulaşım Bileti Yok

UTKAN HABER (Viyana) – Aşağı Avusturya’da, FPÖ’lü Udo Landbauer ve Christoph Luisser, Perşembe günü yaptıkları açıklamada, mültecileri ciddi şekilde kısıtlayan eyalet mülteci ödeme kartının kapsamının genişletileceğini duyurdular. ÖVP de bu kararı destekliyor.

FPÖ ve Mülteci Politikası: Alkol Yok, Ulaşım Bileti Yok: Aşağı Avusturya Mülteci Ödeme Kartını Genişletiyor
Landeshauptfrau Yardımcısı Udo Landbauer (FPÖ), bu ödeme kartının temel amacının mültecilere “alışveriş deneyimi” sunmak olmadığını vurguladı. Kartın öncelikli olarak kendi vatandaşlarının çıkarlarını korumayı hedeflediğini belirten Landbauer, “Kesinlikle mültecilere nakit hediyeler verilmemelidir,” dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Şiddetli Sel Felaketi Avusturya’yı Vurdu: Onlarca Yer Afet Bölgesi, Tahliyeler Devam Ediyor
Şiddetli Sel Felaketi Avusturya’yı Vurdu: Onlarca Yer Afet Bölgesi, Tahliyeler Devam Ediyor

Avusturya’da şiddetli yağışlar ve sel felaketi nedeniyle Aşağı Avusturya’da 30’a ...

2024 Avusturya Seçimleri Öncesi Anketler: FPÖ Önde, Kickl Başbakan Olacak mı?

2024 Avusturya Seçimleri Öncesi Anketler: FPÖ Önde, Kickl Başbakan Olacak mı?


Avusturya seçimleri öncesi anketlerde FPÖ önde; ancak Herbert Kickl’in başbakan ...

Viyana ÖVP Meclis Üyesi Sachslehner: Sığınmacılara Klimabonus Ödemesi Durdurulsun!
Viyana ÖVP Meclis Üyesi Sachslehner: Sığınmacılara Klimabonus Ödemesi Durdurulsun!

Viyana ÖVP Meclis Üyesi Laura Sachslehner, sığınmacılara yapılan Klimabonus ödemelerinin ...

Viyana Eski Eyalet Başkanı Hâlâ Şoför Hizmeti Alıyor: FPÖ Tepkili
Viyana Eski Eyalet Başkanı Hâlâ Şoför Hizmeti Alıyor: FPÖ Tepkili

Viyana eski Eyalet Başkanı Michael Häupl, görevden ayrılmasına rağmen şehir ...

Bu yeni sistemin 2 Eylül’den itibaren üç aşamada hayata geçirileceğini açıklayan Landbauer ve Eyalet Mülteci Bakanı Christoph Luisser (FPÖ), toplamda 1120 kişinin bu kartları kullanmaya başlayacağını ve geçiş sürecinin 1 Kasım’a kadar tamamlanacağını belirttiler. Amaçları, insan kaçakçılığını, para transferlerini ve alkol ile tütün ürünlerine erişimi engellemek.

Eyaletin mülteciler için cazip olmayan bir yer haline getirilmesinin hedeflendiğini belirten Landbauer, bu uygulamanın genişletilmesi için ÖVP’nin de desteğini aldı. Aşağı Avusturya Halk Partisi Genel Sekreteri Matthias Zauner, “Sadece nakit para ve yüksek sosyal yardımlar arayanlar, Aşağı Avusturya’da yanlış adresteler,” şeklinde açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Karner Tüm Avusturya için Pilot Projeyi Tanıttı
Salı günü, İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP), mülteciler için ülke genelinde bir ayni yardım kartı projesinin pilot denemesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanlığı’na göre, bu deneme süreci gelecek yıldan itibaren tüm Avusturya’ya yayılacak ve proje için ihale Ekim ayında başlatılacak. Oberösterreich’te şimdiye kadar 130 mülteci, temel yardım paralarının yatırıldığı Visa-Debit kartları aldı ve bu kartlarla alışveriş yapabiliyorlar.

Ancak Aşağı Avusturya’nın planları, Avusturya genelinde mülteci sisteminde dijitalleştirilmiş para transferini yaygınlaştırmayı zorlaştırıyor ve mültecilerin yaşamlarını daha da kısıtlıyor. Mavi-sarı mülteci ödeme kartı, Pluxee (eski adıyla Sodexo) tarafından geliştirildi ve kupon sistemiyle çalışıyor.

Bu kartlarla mülteciler, sadece anlaşmalı marketlerde ve mağazalarda alışveriş yapabiliyorlar. Ancak, bu mağazaların listesi güncel değil ve bazı mağazalar yıllar önce taşınmış durumda. Bu liste “sürekli genişletiliyor” şeklinde bir yazı Pazartesi günü mültecilerin kaldığı yerlerin sağlayıcılarına gönderildi.

Bu yeni düzenleme, mültecilere her ay almaları gereken maksimum 260 Euro’luk yiyecek parasını toplu olarak değil, günlük 5,70 Euro olarak kartlarına yüklemeyi öngörüyor. Bu durum, mültecilerin günlük yaşamlarını zorlaştıracak gibi görünüyor. Ayrıca, eczanelerde, sosyal marketlerde alışveriş yapmak ve toplu taşıma biletleri satın almak da yasak. Alkol ve sigara da bu kısıtlamalar arasında yer alıyor. Kart, geçici koruma hakkına sahip mülteciler için de geçerli ve bu kişiler dört aya kadar temel yardımlardan yararlanmaya devam edebilirler. Ancak Ukrayna’dan gelen savaş mültecileri bu sisteme dahil edilmiyor.

40 Euro Harçlık Elden Verilecek
Aşağı Avusturya ödeme kartı herhangi bir para transferine izin vermediği için, konaklama sağlayıcıları aylık 40 Euro’luk harçlıklarını mültecilere elden vermek ve alıcılardan imza almak zorunda kalacak. Oberösterreich’teki pilot denemede ise mülteciler bu meblağı bir bankamatikten çekebiliyor.

Aşağı Avusturya, kendi ödeme kartını eyalet genelinde yaymayı planlayarak bakanlık düzeyindeki standartlaştırma çabalarından aktif olarak ayrılıyor. Diğer eyaletler de bu yolu izleyebilirler – örneğin, Tirol ve Vorarlberg’de uzun süredir başarılı bir şekilde kullanılan ödeme kartı modellerine devam edebilirler – ancak bunlar Oberösterreich pilot modeline, Aşağı Avusturya’daki karttan daha yakın.

Temel Yardım için Federal-Eyalet Anlaşması’na göre, eyaletler, bakım altındaki mültecilere parayı nasıl dağıtacaklarına özgürce karar verebilirler.

Yayınlama: 26.08.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.