avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Almanya’da SPD, Sığınmacıları Çalışmaya Zorlamayı Planlıyor: Nakit Para Yerine Ödeme Kartları

Almanya’da SPD’nin önderliğindeki eyaletler, sığınmacıların göç politikasını sıkılaştırmayı planlıyor. Ödeme kartlarının kullanılması öneriliyor ve bu kartların düzensiz göçü azaltabileceği düşünülüyor.

Almanya’da SPD, Sığınmacıları Çalışmaya Zorlamayı Planlıyor: Nakit Para Yerine Ödeme Kartları

UTKAN HABER (Viyana) – Alman Bild gazetesinin haberine göre, Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından yönetilen eyaletler, ülkede sığınmacıların göç politikasını ciddi şekilde sıkılaştırmayı planlıyorlar. Bu tartışmalı karar tasarısının gerekçesi, Almanya’nın sığınmacılar için çekici bir hale gelmesini engellemek ve düzensiz göçü azaltmaktır.

Belgede somut olarak, sığınmacılara nakit para yerine ödeme kartlarının tanıtılması öneriliyor. Bu kartların, “şu anda deneme aşamasında olan sistemlerin” değerlendirilmesi ve “ulusal bir birliğin” uygulanabilirliği açısından incelenmesi talep ediliyor. Bu önlem, düzensiz göçün kontrol altına alınmasına katkı sağlayabilir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Merz Hükümeti Bakanları Ne Kadar Kazanıyor? Yeni Maaşları Bu Kadar Yüksek

UTKAN HABER (Berlin) - Almanya'da Yeni federal hükümetin bakanlarının maaşı ...

Almanya’da her geçen gün daha fazla erkek yardım hattını arıyor

Aile içi şiddet genellikle kadınları hedef alır. Ancak erkekler de ...

Almanya’dan Yasa Dışı Göçle Mücadelede Yeni Adım: Sınır Kontrolleri Sıkılaştırılacak

UTKAN HABER (Viyana) - Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı olarak göreve ...

Avusturya’da Sokak Ortasında Cinayet: Kadın Vurularak Hayatını Kaybetti Şüpheli Peşinde

Cumartesi gecesi, Avusturya'nın Pinzgau bölgesinde bulunan Maria Alm kasabasında 34 ...

SPD hükümet başkanları, göç politikasının sıkılaştırılması gerektiğini savunuyorlar. Özellikle işgücü eksikliğinin arttığı bir dönemde, birçok sığınmacının çalışmaya ve istihdama katılmamasının kabul edilemez olduğunu vurguluyorlar. İşgücüne katılımın zorunlu hale getirilmesi ve belediyeler için kamu yararına çalışma fırsatlarının yaratılması önerilmektedir.

Bu önlemlere destek verenler arasında CDU İçişleri Uzmanı Alexander Throm da bulunuyor. Throm, uzun süredir işsiz sığınmacıların entegrasyonu için zorunlu hizmetleri savunuyor ve şu anda Almanya’ya sığınmacı olarak gelenlerin neredeyse yarısının vatandaşlık yardımı aldığına dikkat çekiyor.

Ayrıca, Ampel partileri olarak bilinen SPD, Yeşiller ve FDP’nin liderleri, göçün sınırlanması gerektiğini kabul ediyorlar. Bu partiler, belediyelerin rahatlatılmasına ve göçün daha iyi, düzenli ve sınırlı bir şekilde yönlendirilmesine yardımcı olmak için işbirliği yapmayı taahhüt ediyorlar. Bu açıklama, özellikle SPD ve Yeşillerin göç politikasını sıkılaştırmaya karşı çıktığı dönemde yapıldı.

Almanya’da sığınmacıların göç politikası üzerine yaşanan bu tartışmalar devam ederken, yeni politika önerileri ülkenin yaklaşan göç politikasını şekillendirebilir.

 - Almanya
Yayınlama: 14.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.