Yozgat Belediye Başkanlığı İçin Sandıkların %76,06’sı Açıldı: YRP %37,14, MHP %30,32, AKP %27,43

Yozgat’ta yerel seçim heyecanı: Sandıkların %76,06’sı açıklandı, YRP adayı Kazım Arslan %37,14 ile önde. MHP ve AKP sırasıyla %30,32 ve %27,43 oy oranlarıyla yarışı sürdürüyor.


Yozgat Belediye Başkanlığı İçin Sandıkların %76,06’sı Açıldı: YRP %37,14, MHP %30,32, AKP %27,43

UTKAN HABER (Viyana) – 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından Yozgat’ta sandıkların %76,06’sı açıldı ve kentin gelecek beş yılına yön verecek seçim yarışında son durum ortaya çıkmaya başladı. İlginin yoğun olduğu Yozgat Belediye Başkanlığı seçiminde, Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Kazım Arslan, aldığı %37,14 oy oranı ile liderliğe yükseldi.

Yozgat Belediye Başkanlığı İçin Sandıkların Büyük Bölümü Açıldı: YRP Adayı Kazım Arslan Önde
MHP adayı Ömer Açıkel’in %30,32 ile takip ettiği yarışta, AKP’nin adayı Celal Köse %27,43 oy oranı ile üçüncü sırada bulunuyor. Diğer partilerin adayları ise şu oy oranlarına sahip: CHP’den Özkan Şengül %1,95, İYİ Parti’den Mustafa Görkem Taştan %1,34, Saadet Partisi’nden Ziya Koçak %0,69, Zafer Partisi’nden Mustafa Kemal Masarifoğlu %0,26.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İspanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

İtalya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Almanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!



İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Hakan Ural’dan Siyaset Açıklaması: Görüşlerime En Yakın Parti AKP Değil MHP, Ancak Siyasete Girmeyeceğim

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, siyasi kariyer spekülasyonlarına son vererek ...

Yozgat’ta, oy sayım işlemleri devam ederken, sonuçların tamamlanmasıyla birlikte kesin sonuçlar belirlenecek. Kazım Arslan’ın liderliği, önceki seçimlere göre önemli bir değişimi temsil ediyor. 2019 yerel seçimlerinde AKP adayı Celal Köse’nin kazandığı seçimde, bağımsız aday olarak yarışan Kazım Arslan yüzde 36.16 oy oranına ulaşmıştı. Bu seçimde, Arslan’ın partili bir aday olarak yarışı önde götürmesi, Yozgat’taki siyasi dengelerde önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

MHP ve AKP arasındaki rekabetin yanı sıra, diğer partilerin de kentteki siyasi yapı üzerinde etkili olduğu görülüyor. Seçim sonuçlarının, Yozgat için yeni bir dönemin başlangıcı olması bekleniyor. Kesin sonuçların açıklanmasıyla birlikte, Yozgat’ın yeni belediye başkanı ve meclis üyelerinin kim olacağı netleşecek.

Yayınlama: 31.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.