İstanbul Seçimlerinde Sandıkların %19,81’i Açıldı: İmamoğlu %49,60, Kurum %41,51

Türkiye’nin en büyük üç şehri İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, İstanbul’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu, açılan sandıkların %19,81’inde %49,60 oranında oy alarak AKP adayı Murat Kurum’un (%41,51) önünde görünüyor.



İstanbul Seçimlerinde Sandıkların %19,81’i Açıldı: İmamoğlu %49,60, Kurum %41,51

UTKAN HABER (Viyana) – 31 Mart 2024 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından, ülkenin en büyük üç şehri İstanbul, Ankara ve İzmir’de sandıklar açılmaya başladı. Yerel yönetimleri belirleyecek bu kritik seçimlerde, ilk sonuçlar vatandaşlar tarafından büyük bir merak ve heyecanla takip ediliyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Seçim Heyecanı: İlk Sonuçlar Gelmeye Başladı
Kesin olmayan ilk sonuçlara göre, saat 19.50 itibarıyla İstanbul’da açılan sandıkların %19,81’inde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, %49,60 oranında oy alarak önde görünüyor. AKP adayı Murat Kurum ise %41,51 oranında oy ile takip ediyor. İstanbul’un kaderini belirleyecek seçim yarışında geri sayım devam ederken, kalan sandıklardan gelecek sonuçlar büyük bir önem taşıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İspanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

İtalya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Almanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!



İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Hakan Ural’dan Siyaset Açıklaması: Görüşlerime En Yakın Parti AKP Değil MHP, Ancak Siyasete Girmeyeceğim

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, siyasi kariyer spekülasyonlarına son vererek ...

Başkent Ankara’da ise durum farklı bir tablo ortaya koyuyor. Açıklanan sandıkların %12,41’inde CHP adayı Mansur Yavaş, %56,34 oranında oy alarak rakiplerine önemli bir fark atmış durumda. AKP adayı Turgut Altınok, %36,35 ile ikinci sırada yer alıyor. Ankara’da oy sayım işlemleri devam ediyor ve kesin sonuçlar merakla bekleniyor.

Ege’nin incisi İzmir’de ise, sandıkların %26,18’i açıldı. CHP adayı Cemil Tugay, aldığı %47,92 oranındaki oylarla önde gidiyor. AKP’nin adayı Hamza Dağ ise %37,12 ile ikinci sırada yer alıyor. İzmir’de de oy sayım işlemleri sürüyor ve sonuçların netleşmesi bekleniyor.

Türkiye’nin üç büyük ilinde devam eden seçim yarışı ve oy sayım işlemleri, ülkenin gelecek beş yılını şekillendirecek yerel yönetimleri belirleyecek. Oy sayım işlemleri tamamlandıkça, seçim sonuçlarına ilişkin tüm gelişmeler güncellenecek ve kesin sonuçlar ilan edildikten sonra detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Vatandaşlar, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Yayınlama: 31.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.