Viyana’nın Favoriten Bölgesinde 50 Km Hız Sınırını 117 Km ile Aşan Sürücünün Arabasına El Konulabilir

Viyana’nın Favoriten bölgesinde, hız limitinin iki katından fazla hızla, 117 km/s ile yakalanan bir otomobil sürücüsünün ehliyetine derhal el konuldu. Olay, trafik güvenliğini tehdit eden ciddi bir ihlal olarak değerlendirilirken, sürücünün aracının müsadere edilip edilmeyeceği henüz değerlendirme aşamasında.


Viyana’nın Favoriten Bölgesinde 50 Km Hız Sınırını 117 Km ile Aşan Sürücünün Arabasına El Konulabilir

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın Favoriten bölgesinde, hız limitinin iki katından fazla bir hızla seyreden bir otomobil sürücüsü, şehir polisinin radarına takıldı. Cuma gecesi saat 23.30 sıralarında, Laaerbergstraße üzerinde gerçekleştirilen bir trafik kontrolünde, 50 km/sa hız limiti olan bir bölgede 117 km/sa hız yaptığı tespit edilen sürücünün başı dertte.

Viyana’da Hız Sınırını Aşan Sürücüye Arabasının El Konulma Tehdidi
Viyanalı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, izin verilen hızın neredeyse iki katı fazlasıyla seyreden sürücünün ehliyetine derhal el konuldu. Ancak bu, sürücünün karşılaşabileceği tek yaptırım değil. Araç, hız sınırlarını aşmanın ciddi sonuçlarının bir göstergesi olarak, olası bir araç müsadere işlemi ile karşı karşıya.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Viyana Eyalet Trafik Departmanı tarafından yapılan açıklamada, bu tür olayların, trafik güvenliğini tehdit eden ciddi ihlaller olarak değerlendirildiği ve kaza önleme çabalarının temel bir parçası olduğu vurgulandı. Sürücünün aracına el konulup konulmayacağı ise hâlâ değerlendirme aşamasında.

1 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olan yasa:
Trafik Yönetmelikleri (StVO) Yenilemesi, cuma gününden itibaren trafik kurallarına yönelik sert tedbirleri hayata geçiriyor. Yapılan düzenleme ile, yerleşim alanlarında saatte 80 km ve yerleşim dışı alanlarda 90 km üzerinde hız yapan sürücülerin araçlarına el konulabilecek. Bu durumda araçlar, açık artırma yoluyla satılabilecek.

Yasa dışı araba yarışlarına katılım gibi önceki suçlardan sabıkası olan sürücüler için ise kurallar daha da sıkı. Yerleşim içinde 60 km ve yerleşim dışında 70 km üzerinde hız yapılması durumunda, bu sürücülerin araçlarına el konulması ve mülkiyetin devredilmesi mümkün olacak. ÖAMTC, bu yeni tedbirleri hatırlatarak, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Ayrıca, hız yapan kişi eğer kendisine ait olmayan bir araç kullanıyorsa, yürütme organlarına gelecekte, araçlara yerinde en fazla 14 gün süreyle geçici olarak el koyma yetkisi verilecek. Ancak, bu durumda araçların mülkiyetinin devredilmesi ve açık artırmayla satılması mümkün olmayacak. Bu kural, leasing veya kiralık arabalar için de geçerli olacak. Hız yapan kişinin ehliyetine ise aracı ömür boyu kullanma yasağı kaydı girilecek.

Yayınlama: 11.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.