Viyana’da Eski Kız Arkadaşına Şiddet Uygulayan Adam 18 Yıl Hapse Mahkum Edildi


Viyana’da, eski kız arkadaşına uzun süreli ve sistematik şiddet uyguladığı, tecavüz ettiği ve hamileliğini sonlandırmaya çalıştığı için 30 yaşındaki bir adam 18 yıl hapse mahkum edildi. Kadın, yaşadığı işkence nedeniyle 20.000 Euro tazminat kazanırken, sanığın annesi de suç ortaklığı nedeniyle sekiz ay tecilli ceza aldı.

Viyana’da Eski Kız Arkadaşına Şiddet Uygulayan Adam 18 Yıl Hapse Mahkum Edildi


UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’da yaşayan 30 yaşındaki bir adam, eski kız arkadaşına yönelik uzun süreli ve sistematik şiddet uygulaması nedeniyle 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, adamın Ağustos 2022 ve Temmuz 2023 arasında neredeyse her gün kadını tokatladığını, tekmelediğini, dövdüğünü ve evde hapsedip sürekli kontrol altında tuttuğunu bildirdi. Bu karar henüz kesinleşmedi.

Sanık, ayrıca kadına tecavüz etmek ve hamile kadının rızası olmaksızın gebeliğini sonlandırmaya çalışmak suçlarından da mahkum edildi. Temmuz 2023’te kadının 38 haftalık hamile olduğunu bile bile ona karnına dizle vurduğu, ancak kadının şans eseri çocuğunu kaybetmediği belirtildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Yargıç Stefan Apostol, “Kadının ifadelerinde şüphe etmek için hiçbir nedenimiz yok,” diyerek, sanığın psikopat bir kişilik olduğunu ve toplumun ondan korunması gerektiğini vurguladı. Mahkeme, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğunu ancak bir kişilik bozukluğu olduğunu ve bu durumun onu tehlikeli kıldığını belirten bir psikiyatrik rapora dayanarak bu yargıya vardı.

Mağdur kadın, ceza davasına özel bir katılımcı olarak katıldı ve yaşadığı işkenceyi göz önünde bulundurarak 20.000 Euro tazminat almaya hak kazandı. Sanığın avukatı Erich Gemeiner, kararın açıklanması üzerine itiraz etti ve ceza temyizi talep etti.

28 yaşındaki kadın, 2021 yılında sanıkla şiddet dolu bir ilişkiye başlamıştı. İddianameye göre, adam kadının kendi cep telefonunu kullanmasına izin vermiyor, dışarı çıkmasını yasaklıyor ve onun ailesi ve arkadaşlarıyla iletişimini kesiyordu. Kadın, sonbahar 2023’te işkencecisinden ayrıldı ve şu anda bir oğlan çocuğunun annesi.

Sanığın annesi de mahkemede yer aldı ve kadını evde kilitlemek ve yaralama suçlarından dolayı sekiz ay tecilli ceza aldı. Kadın, kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti ancak suçlamalara göre suçlu bulundu.

Bu dava, şiddet ve zulmün, mağdurlar üzerindeki derin ve kalıcı etkilerini ve adaletin sağlanmasının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Mahkeme kararları, toplumdaki şiddete sıfır tolerans politikasının bir yansıması olarak görülüyor.

Yayınlama: 14.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.