Austrian Airlines’tan Rekor İkramiye: Çalışanlara 30 Milyon Euro’nun Üzerinde Ödeme Yapılacak

Austrian Airlines (AUA), 2023’te kârını 3 milyon Euro’dan 127 milyon Euro’ya çıkardıktan sonra, çalışanlarına 30 milyon Euro’dan fazla bonus dağıtacağını açıkladı. 


Austrian Airlines’tan Rekor İkramiye: Çalışanlara 30 Milyon Euro’nun Üzerinde Ödeme Yapılacak

UTKAN HABER (Viyana) – Austrian Airlines (AUA), kârının 3 milyon Euro’dan 127 milyon Euro’ya yükselmesiyle 2023 yılında çalışanlarına 30 milyon Euro’dan fazla bonus dağıtacağını duyurdu. Şirket, gelecek yıl da benzer bir ödeme yapmayı planlıyor, ancak bu, çalışanların maaş taleplerinin makul seviyede kalması durumunda mümkün olacak.

AUA’nın CEO’su Annette Mann, işçi sendikasının kısa süre önce iptal ettiği toplantı nedeniyle, sadece bu Cuma günü şirkete dört milyon Euro kayba ve ölçülemeyecek bir güven kaybına neden olduğunu belirtti. 12.800 etkilenen yolcunun yeniden rezervasyon yapmasının artık mümkün olmadığını ifade eden Mann, sendika ve kabin personeli temsilcilerini müzakere masasına dönmeye çağırdı. Ancak, Paskalya’dan önce bir anlaşmaya varılıp varılamayacağı belirsizliğini koruyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...


Austrian Airlines’ın Karı Artarken Çalışanlar Daha Fazla Maaş Talep Ediyor
Talep edilen yaklaşık %40’lık maaş artışı, teorik olarak AUA’nın tüm önceki yılın kârını tüketebilir ve şirketi zarara uğratabilir. 2023’te zaten kabin görevlilerinin başlangıç maaşları %20’den fazla artırılmış ve en az %11 daha fazla maaş verilmişti. Yönetim, 2023’te olduğu gibi, ortalama olarak mevcut 6121 çalışan için ek bir aylık maaşa kadar çıkabilecek başarı payı ve %4,5 artış teklif ediyor.

Buna ek olarak, AUA büyük yatırımlar yapmak zorunda. 2028’e kadar yeni jetler için planlanan üç milyar Euro’nun yanı sıra, 11 modern Boeing 787 Dreamliner alımı, orta mesafe filosunun yenilenmesi ve Viyana-Schwechat’taki salonların yenilenmesi gibi projeler bulunuyor. Şirketin kâr marjı %5,4 ile Lufthansa Grubu’nun ortalama %7,6’sına göre düşük, bu yüzden büyümeye devam etmek zorundalar.

2023 sonuçlarının tek seferlik bir başarı olmaması gerektiğini vurgulayan Mann, geçen yıl yolcu sayısının %24 artarak 13,9 milyona ulaştığını ve doluluk oranının %82 ile rekor bir seviyeye ulaştığını belirtti. AUA, Avrupa’nın üçüncü en iyi havayolu olarak, uçuşların %84’ünü zamanında gerçekleştirdi. Bu yıl, Kuzey Amerika’ya ve orta mesafe uçuşlara ücretsiz WLAN hizmeti ile iyileştirilmiş catering hizmeti sunulacak. Viyana’da düşük maliyetli havayollarının yolcu payının %25 ile özellikle yüksek olması nedeniyle, bilet fiyatlarının istikrarlı kalması ve yolcu gelirlerinin diğer Lufthansa ana havaalanlarına göre %60’a kadar daha düşük olması bekleniyor.

Yayınlama: 14.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.