Viyana’da 20 Bin Çocuk İlkokula Kayıt Oldu Hazırlık Testleri Başladı

Viyana’daki ilkokullarda, Almanca destek eğitimi alan çocukların sayısının geçen öğretim yılında 7.400’e yükselmesi, dil becerileri konusunda artan bir ihtiyacı gösteriyor. 



Viyana’da 20 Bin Çocuk İlkokula Kayıt Oldu Hazırlık Testleri Başladı

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’daki ilkokullarda, Almanca destek eğitimi alan çocukların sayısı geçen öğretim yılında 7.400’e yükseldi, bu durum önceki yıla göre artış gösteriyor.

Kamu ilkokullarındaki öğrencilerin yaklaşık iki üçte biri Almanca dışında bir ana dile sahip, bu da eğitim dilindeki beceriler için önemli bir meydan okuma oluşturuyor. Okul finansmanı ve çeşitli kültürel arka planlara sahip öğrencilere uygun öğretmen ayarlamaları, bu durumun üstesinden gelmek için önemli stratejiler arasında yer alıyor.

Viyana İlkokullarında Almanca Destek Eğitimi ve Okula Hazırlık Testleri

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

2024/25 öğretim yılı için Viyana’da yaklaşık 20.000 çocuk ilkokula kaydedildi ve okula hazırlık testleri başladı. Viyana Eğitim Direktörü Heinrich Himmer, ders dilindeki başarı ve Almanca bilgisinin önemine vurgu yaparak, bu testlerin 8 Mart’a kadar süreceğini belirtti. Viyana’daki kamu ilkokullarında, çocukların büyük bir kısmı günlük olarak Almanca dışında bir dil kullanıyor, bu da okul hayatını zenginleştiren çeşitli etkileri beraberinde getiriyor.

Ancak, bazı ebeveynler bu durumu farklı görerek, çocuklarını daha düşük yabancı öğrenci oranına sahip özel okullara yönlendiriyor. Bu tercih, bazen uzun okul yolları ve yüksek maliyetleri de beraberinde getiriyor.

Eğitim araştırmacısı Christoph Weber, okul finansmanının ve öğretmen kaynaklarının, özellikle Almanca olmayan ana dile sahip öğrencilerin ve eğitime uzak öğrencilerin yüksek oranına sahip okullarda, en iyi öğretmenleri çekmek için artırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu durum, eğitim kalitesini artırarak tüm öğrencilere fayda sağlayacak temel bir çözüm olarak görülüyor.

Yayınlama: 16.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.