Yunanistan Eşcinsel Evlilikleri Yasallaştıran İlk Ortodoks Ülke Oldu

Yunanistan Parlamentosu, eşcinsel çiftler için resmi nikâhı kabul ederek, Ortodoks Hristiyan inancına sahip bir ülke olarak bu alanda bir ilki gerçekleştirdi. 300 sandalyeli parlamentoda 176 milletvekilinin desteğiyle kabul edilen yasa, eşcinsel çiftlere heteroseksüel çiftlerle aynı hak ve yükümlülükleri tanıyor.

Yunanistan Eşcinsel Evlilikleri Yasallaştıran İlk Ortodoks Ülke Oldu

UTKAN HABER (Viyana) – Yunanistan Parlamentosu, Perşembe gecesi yapılan bir oylamayla, eşcinsel çiftler için standesamtliche evliliği büyük bir çoğunlukla onayladı. Başbakan Kyriakos Mitsotakis’in liderliğindeki muhafazakar hükümetin sunduğu yasa teklifi, parti ötesi bir uyumla kabul edildi. Oylamada, 300 sandalyeli parlamentoda 176 evet oyuna karşılık 76 hayır oyu kullanıldı ve iki çekimser oy vardı.

Parlamentoda zaman zaman şiddetli tartışmalar yaşanmasına rağmen, Mitsotakis kendi partisinden milletvekillerine vicdanlarına göre oy kullanma serbestisi tanıdı. Yasa, eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinme hakkı da dahil olmak üzere heteroseksüel çiftlerle aynı hak ve yükümlülüklere sahip olmalarını sağlıyor. Ancak, taşıyıcı annelik konusundaki yasak devam edecek.

Yunanistan, bu yasanın kabulüyle, eşcinsel evlilikleri yasallaştıran ilk çoğunlukla Ortodoks Hristiyan ülke oldu. Yasanın kabulünden önce Yunan Ortodoks Kilisesi’nden gelen eleştirilere rağmen, parlamentodaki geniş çaplı destekle yasa geçti. Bu tarihi adım, ülkede yaşayan LGBTQ+ bireyler için önemli bir kazanım olarak görülüyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
22 Nisan 2024: Türkiye Yolunda Ülkelerin Güncel Akaryakıt Fiyatları ve Tasarruf İpuçları


22 Nisan 2024 itibariyle, Türkiye'ye seyahat eden Türk vatandaşları için ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Viyana’da Akaryakıt Fiyatları yükseldi: 106 Günde Benzine 18 Cent, Motorine ise 9 Cent Zam

Akaryakıt fiyatlarında tabelalar değişti. Peki 17 Nisan 2024 Çarşamba günü ...

Avusturya’da Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Nisan’da Sona Eriyor

Avusturya'da kış lastiği zorunluluğu 15 Nisan itibarıyla sona erecek. ÖAMTC, ...

Yayınlama: 16.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.