Avusturya İklim Bakanı Gewessler’in Üç Aylık Harcamaları 500 Bin Euro’ya Ulaştı

İklim Bakanı Leonore Gewessler’in bakanlığı, sadece son çeyrekte yarım milyon Euroya yakın harcama yaparak dikkatleri üzerine çekti. Uçak seyahatleri, etkinlikler ve ağırlamalar başta olmak üzere yapılan yüksek meblağlı harcamalar kamuoyunda tartışma yarattı.

Avusturya İklim Bakanı Gewessler’in Üç Aylık Harcamaları 500 Bin Euro’ya Ulaştı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın İklim Bakanı Leonore Gewessler’in bakanlığı, Ekim ile Aralık 2023 arasında gerçekleşen cömert harcamalarıyla gündeme geldi. ‘Heute’ gazetesinin analizine göre, Yeşiller partisinden olan bakanın bakanlığı bu dönemde yüksek meblağlarda giderlere imza attı.

Leonore Gewessler’in Bakanlığı, Yüksek Harcamalarıyla Dikkat Çekiyor: Yarım Milyon Euroya Yakın Gider
Bakanlığın fotoğraf çekimleri için yaklaşık 44.770,80 Euro harcadığı belirtilirken, Gewessler’in kendisi parlamentoya, bakanlıkta çalışan bir fotoğrafçının olmadığını, bu giderlerin honorar üzerinden hesaplandığını ifade etti. Diğer taraftan, Gewessler’in çeşitli uluslararası ziyaretler için gerçekleştirdiği uçak seyahatleri, toplamda 9.725,78 Euro’ya mal oldu. Bakan, özellikle Dubai’ye düzenlenen Klima Konferansı seyahati için dört çalışanını da beraberinde götürdü.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Dikkat çeken diğer bir gider kalemi ise bakanlığın düzenlediği etkinlikler ve ağırlamalar oldu. İklim Bakanlığı’nın etkinlikleri için 138.029,13 Euro, ağırlamalar için ise 267.702,30 Euro harcandı. Buna ek olarak, Gewessler’in Noel kartlarının basımı için harcanan 495 Euro, toplam harcamaların yanında neredeyse dikkate alınmayacak bir meblağ olarak kaldı.

Üç ayda gerçekleştirilen toplam harcamalar yaklaşık yarım milyon Euro’ya ulaşırken, Gewessler’in bu süreçte resmi bir araç kullanmamayı tercih ettiği de belirtildi. SPÖ tarafından yapılan soruşturma talebi ve kamuoyunun tepkisi, bu harcamaların detaylı bir şekilde incelenmesine yol açtı.

Yayınlama: 16.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.