Viyana FPÖ Lideri Nepp Favoriten’de 500 Polisten Oluşan Suçla Mücadele Birimi Kurulmasını Talep Ediyor

Son zamanlarda Favoriten bölgesindeki artan şiddet olayları sebebiyle, Viyana’nın FPÖ lideri Dominik Nepp “Favoriten kayboldu” açıklamasını yaparak, bölgedeki polis gücünün neredeyse üç kat artırılmasını talep ediyor.


Viyana FPÖ Lideri Nepp Favoriten’de 500 Polisten Oluşan Suçla Mücadele Birimi Kurulmasını Talep Ediyor

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın Favoriten bölgesinde artan suç oranları ve güvenlik sorunları, siyasi arenada önemli bir tartışma konusu haline geldi. Viyana FPÖ Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Dominik Nepp, bölgedeki güvenlik sorunlarının üstesinden gelmek için özel bir müdahale birimi oluşturulmasını talep ediyor.

FPÖ: “Viyana’nın Koruyucu Duvarıyız!”

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Nepp, SPÖ’nün Viyana yönetiminin hoşgörü politikasını eleştirerek, şehrin güvenliğini tehdit eden suçluların Viyana’ya çekildiğini iddia ediyor. Favoriten bölgesinin özel bir dikkat ve güçlü polis varlığı gerektirdiğini vurgulayan Nepp, “Biz Özgürlükçüler, Viyana’nın koruyucu duvarıyız!” ifadelerini kullanıyor.

Favoriten için SOKO Talebi
Nepp ve FPÖ-Favoriten Başkanı Stefan Berger, Favoriten için 500 polisten oluşan özel bir Suçla Mücadele Birimi (SOKO) kurulmasını istiyor. Berger, Linz’de 600 polisin görev yaparken, Favoriten’de yalnızca 300 polisin bulunmasını “dengesizlik” olarak nitelendirerek, Belediye Başkanı Michael Ludwig ve İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in bu konudaki tutumunu eleştiriyor.

“Yumuşak Yargı Önlemleri Vatandaşların Alay Konusu”
FPÖ temsilcileri, yıllardır devam eden entegrasyon önlemleri ve yuvarlak masa toplantılarının suçla mücadelede yetersiz kaldığını belirtiyor. Nepp ve Berger, daha sert önlemlerin zamanının geldiğini vurgulayarak, mevcut durumun vatandaşların güvenliğini tehdit ettiğini ve ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade ediyor.

Viyana’nın Favoriten bölgesinde gençlik suçluluğunun yoğun olduğu alanlarda polis operasyonları artık İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in doğrudan gözetiminde. Bakan Karner, Çarşamba günü Viyana Praterstern’deki bir saha incelemesinin ardından, bu özel müdahaleleri bizzat yerinde inceledi.

Gençler Arasında Artan Suç Eğilimi
İçişleri Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre, son yıllarda reşit olmayanlar ve gençler arasındaki suç eğilimi dikkate değer bir şekilde arttı. 2013 yılında 4.800 olan on ila on dört yaş arası çocukların suç nedeniyle şikayet edilme sayısı, 2022 yılında 9.500’ü aştı. On dört ila on sekiz yaş arası gençlerin durumu daha da endişe verici; suç nedeniyle şikayet edilenlerin sayısı 2013 yılında 24.800 iken, 2022 yılında neredeyse 34.000’e yükseldi. En yaygın suçlar arasında hırsızlık, mala zarar verme, yaralama, tehlikeli tehditler, hırsızlık ve madde bağımlılığı ile ilgili suçlar yer alıyor.

Tichy Önünde Şiddet Patlaması
Pazar günü, Reumannplatz’a yakın bir konumda bulunan geleneksel Tichy dondurma dükkanının önünde bir tartışma şiddet olayına dönüştü. Bir genç, kadınları rahatsız ettiği iddia edilen kişilerle konuşmak istediğinde, durum kontrolden çıktı ve genç bıçakla yaralandı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, yaralı genç hastaneye kaldırıldı.

 

Yayınlama: 19.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.