Viyana’da, Yahudi Karşıtı Paylaşımlar Yapan İmamın Evine Polis Baskını Düzenlendi

Viyana’da antisemitik ifadeler içeren gönderileri nedeniyle bir imamın evinde polis baskını yapıldı; ilgili imam, bir camide vaiz olarak görev yapıyordu ve yapılan paylaşımlar Viyana Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturuluyor.


Viyana’da, Yahudi Karşıtı Paylaşımlar Yapan İmamın Evine Polis Baskını Düzenlendi

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana, Meidling’de bir imamın antisemitik ifadeler içeren sosyal medya gönderileri, Avusturya’nın güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Pazartesi günü, Avusturya Anayasa Koruma Teşkilatı’nın yaptığı baskınla birlikte, imamın evinde aramalar yapıldı. “Kurier” gazetesinin haberine göre, imamın Facebook’ta “Oh Allah, Yahudileri yenilgiye uğrat” ve “Kanlarındaki cinayet, işte bunlar Yahudiler!” gibi antisemitik içerikli gönderiler paylaştığı tespit edildi. Bu durum, Viyana Cumhuriyet Savcılığı tarafından da soruşturuluyor.

Camii Vaizi Olarak Görev Yapıyordu
Söz konusu şahıs, Schöpfwerk bölgesinde bulunan bir camide vaiz olarak görev yapıyordu. İlginç bir şekilde, bu kurum “Müslümanların Entegrasyonu Derneği” olarak kendini tanıtmaktaydı ve çoğunlukla Mısır kökenli müminler tarafından ziyaret ediliyordu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

İslami Glaubensgemeinschaft’ten Kınama
İslami Glaubensgemeinschaft in Österreich (IGGÖ – Avusturya İslam Cemaati), imamın gönderilerini öğrendikten sonra hemen harekete geçerek, söz konusu kişiyi ifadeleri nedeniyle kınadı ve derhal görevinden çekilmesini sağladı. IGGÖ yaptığı açıklamada, “Sayın El S.’nin Facebook’ta ortaya çıkan gönderilerini, güncel Orta Doğu çatışmasına kabul edilemez bir tepki olarak kınıyoruz. Her türlü nefret ve ayrımcılık, İslam’ın öğretilerine ve IGGÖ’nün durduğu değerlere, aynı zamanda karşılıklı dini saygı, tolerans ve diyalog değerlerini teşvik etme çabasına aykırıdır,” ifadelerine yer verdi.

Yayınlama: 19.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.