10. Viyana’da Artan Şiddet Olaylarının Ardından İçişleri Bakanı Karner Teftişe Çıktı

Viyana’nın Favoriten bölgesi, son zamanlarda artan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in ve polisin odak noktasında yer alıyor. Özellikle Reumannplatz civarında yaşanan şiddet hadiseleri, bölgenin güvenliğine yönelik endişeleri artırıyor.

10. Viyana’da Artan Şiddet Olaylarının Ardından İçişleri Bakanı Karner Teftişe Çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın Favoriten bölgesinde gençlik suçluluğunun yoğun olduğu alanlarda polis operasyonları artık İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in doğrudan gözetiminde. Bakan Karner, Çarşamba günü Viyana Praterstern’deki bir saha incelemesinin ardından, bu özel müdahaleleri bizzat yerinde inceledi.

Özel Müdahale Birimi’nin Görev ve Hedefleri

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Bu incelemelerin ana nedeni, gençlik suçluluğuyla mücadele amacıyla planlanan Özel Müdahale Birimi’nin (EJK) faaliyetlerine dikkat çekmek. EJK, kamusal alanlarda kontroller yapmak da dahil olmak üzere, suç odak noktalarını belirleme, gençlik çetelerinin üyelerini tanımlama ve yeni fenomenleri hızlı bir şekilde tespit edip karşı önlemleri başlatma görevlerini üstleniyor. Bu birimin bulguları, daha sonra bakanlar arası bir çalışma grubuna aktarılacak.

Gençler Arasında Artan Suç Eğilimi
İçişleri Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre, son yıllarda reşit olmayanlar ve gençler arasındaki suç eğilimi dikkate değer bir şekilde arttı. 2013 yılında 4.800 olan on ila on dört yaş arası çocukların suç nedeniyle şikayet edilme sayısı, 2022 yılında 9.500’ü aştı. On dört ila on sekiz yaş arası gençlerin durumu daha da endişe verici; suç nedeniyle şikayet edilenlerin sayısı 2013 yılında 24.800 iken, 2022 yılında neredeyse 34.000’e yükseldi. En yaygın suçlar arasında hırsızlık, mala zarar verme, yaralama, tehlikeli tehditler, hırsızlık ve madde bağımlılığı ile ilgili suçlar yer alıyor.

Tichy Önünde Şiddet Patlaması
Pazar günü, Reumannplatz’a yakın bir konumda bulunan geleneksel Tichy dondurma dükkanının önünde bir tartışma şiddet olayına dönüştü. Bir genç, kadınları rahatsız ettiği iddia edilen kişilerle konuşmak istediğinde, durum kontrolden çıktı ve genç bıçakla yaralandı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, yaralı genç hastaneye kaldırıldı.

FPÖ’den Ek Polis Gücü Talebi
FPÖ, Favoriten bölgesi için polis güçlerinin artırılmasını talep ediyor. Özgürlükçüler, Linz’de Favoriten kadar insan yaşadığı halde, orada yaklaşık iki kat fazla memurun görev yaptığını belirtiyor. FPÖ, Favoriten için özel bir polis müdahale birimi ve ek 500 polisin görevlendirilmesini istiyor.

Yayınlama: 18.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.