Avusturya’da Kafe ve Restoran bahçeleri pazartesi günü açılmıyacak

Normalde 27 Mart tarihinden itibaren gastronomi sektöründe bulunan işletmeler bahçe kısmına( Schanigarten ve Gastgarten) negatif testi olan müşterileri alabilecekler.

Avusturya’da Kafe ve Restoran bahçeleri pazartesi günü açılmıyacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da COVİD -19 tedbirleri kapsamında aylardır kapalı olan gastronomi sektörünün açılıp açılmayacağı konusundaki sorulara hükümetten mart ayının ilk haftasında cevap geldi. Hükümet, uzmanlar ve eyalet valileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda gastronomi sektörünün açık alanlarının (dış mekanlar) paskalya bayramında açılacağını bu alanlara testlerle girişlerin yapılacağını söylemişti. Pilot bölge olarak seçilen Vorarlberg eyaletinde gastronominin yanı sıra spor ve sanat alanlarının da 15 Mart’ta açıldı.



Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da KDV İndirimi: Tereyağı 10 Cent, Süt 7 Cent, Yumurta Başına 1,7 Cent Ucuzluyor

Sosyal Demokratlar (SPÖ) kutlama havasında: Yılın ikinci yarısından itibaren temel ...

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...


     style=”display:block”
     data-ad-client=”ca-pub-1798253463053498″
     data-ad-slot=”8214350954″
     data-ad-format=”auto”
     data-full-width-responsive=”true”>



Avusturya Heute gazetesinin haberine göre, 27 mart için planlanan gastronomi sektörünün açık alanlarının (dış mekanlar) paskalya bayramında açılacağı iptal edildi.Pazartesi günü Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz herhangi bir gevşeme açıklımayacak, bunun yerine bazı bölgelerde aksine kurallar dahada sıkılaştırılacak.

Başbakan Sebastian Kurz  Cumartesi günü bir kez daha, “Amaç her zaman şu olmalıdır: Mümkün olduğu kadar çok özgürlük ve gerektiği kadar kısıtlama,” dedi. Pazartesi günkü Corona zirvesi, Avusturyalılara çok fazla ek özgürlük vermeyecek.

Ülkede artan koronavirüs saayıları göz önüne alındıında, daha fazla açılış adımları çok uzak görünüyor.




     style=”display:block”
     data-ad-client=”ca-pub-1798253463053498″
     data-ad-slot=”8214350954″
     data-ad-format=”auto”
     data-full-width-responsive=”true”>


Sağlık Bakanı Rudolf Anschober cumartesi günü daha fazla gevşemeye karşı karşı açıkca konuştu.Şu anda kesinlikle büyük bir gevşeme aşamasının söz konusu olduğu bir aşamaya sahip değiliz’’ dedi.

Korona zirvesinden bir gün önce, federal hüükümet uzmanlarla,devlet lideriyle ve muhalefet partileri ile SPÖ,FPÖ,NEOS’u hızlı hareket etmeye çağırdı.

 

Yayınlama: 21.03.2021