Sırbistan yine affetmedi: Almanya’dan gelen bir yolcudan 14 yüzük, 12 bilezik, 6 altın zincir, 3 çift küpe ve bir saç aksesuarı bulundu


Sırbistan’da, Almanya’dan Bulgaristan’a seyahat eden bir otobüste, bir yolcunun sırt çantasından kayıtsız 400 gram altın mücevherat yakalandı. Mücevherlerin değeri yaklaşık 12,750 Euro olarak tahmin ediliyor.

Sırbistan yine affetmedi: Almanya’dan gelen bir yolcudan 14 yüzük, 12 bilezik, 6 altın zincir, 3 çift küpe ve bir saç aksesuarı bulundu


UTKAN HABER (Viyana)  Sırbistan gümrük memurları, 8 Şubat 2024 tarihinde Gradina sınır kapısında, Almanya’dan Bulgaristan’a giden bir otobüste yapılan detaylı kontrol sırasında, bir yolcunun sırt çantasında kayıtsız neredeyse 400 gram altın mücevherat ele geçirdi. Yakalanan mücevherlerin toplam değeri yaklaşık 1,5 milyon dinar (yaklaşık 12,750 Euro) olarak tahmin ediliyor.

Yakalanan Mücevherat Detayları

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Sorunları TBMM Gündeminde: Türkiye’de Otomobillerin 5 Yıl Kullanımı Masada

TBMM, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı gümrük kuyrukları, yüksek bilet ...

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Yapılan incelemede, yolcunun sırt çantasında 14 yüzük, 12 bilezik, 6 altın zincir, 3 çift küpe ve bir saç aksesuarı bulundu. Mücevheratın toplam ağırlığı 384 gram olarak ölçüldü.

Sınır Kapısında Rutin Kontrol
Olay, gümrük memurlarının sürücüler ve yolculara, yanlarında beyan edecekleri bir şey olup olmadığı sorusunu yönelttikleri sırada ortaya çıktı. Yolcular ve sürücüler, kişisel bagajlarının dışında herhangi bir şey taşımadıklarını beyan etmişlerdi. Ancak, detaylı inceleme sonucunda söz konusu kayıtsız altın mücevherat bulundu.

Yolculara Hatırlatma
Sırbistan gümrük yetkilileri, bu olay vesilesiyle, sınırı geçerken yolcuların yanlarında taşıdıkları tüm değerli eşyaları beyan etmeleri gerektiğini hatırlattı. Bu, hem değerli eşyaların geçici ya da kalıcı olarak el konulma riskini önlemek hem de herhangi bir rahatsızlık yaşanmaması için önemli bir adım olarak vurgulandı.

Bild: Фото Управа царина Републике Србије

 

Yayınlama: 10.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.