Avusturya | Salzburg’ta 74 Yaşındaki Alman Kira Gelirine Rağmen Haksız Yere 84.000 Euro Sosyal Yardım Aldı

Salzburg’da 74 yaşındaki bir Alman, sosyal yardım ve emeklilik ödemeleri konusunda yanlış beyanlarda bulunarak 84.000 Euro kazanç sağladı; şimdi ağır dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya.


Avusturya | Salzburg’ta 74 Yaşındaki Alman Kira Gelirine Rağmen Haksız Yere 84.000 Euro Sosyal Yardım Aldı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Salzburg eyaletinde Yıllarca yanlış beyanlarda bulunarak haksız yere yüksek miktarlarda sosyal yardım ve emeklilik ödemeleri alan 74 yaşındaki bir Alman vatandaşı, şimdi ağır dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya. Toplam zararın 84.000 Euro’ya ulaştığı bildirildi.

Bu kişi, 2011’den 2014’e kadar sosyal yardım alırken ve 2022 yılına kadar Salzburg şehrinde kayıtlıyken, Almanya’daki emeklilik haklarına dayalı bir EWR ayarlama ödeneği de dahil olmak üzere, mali durumu hakkında yanlış beyanlarda bulundu. Dolandırıcının, varlıklarını ve düzenli kira gelirlerini sistematik olarak gizlediği ortaya çıktı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

2021 yılında, başka bir cezai soruşturmanın parçası olarak, dolandırıcının 15 milyon Euro’luk bir varlığa sahip olduğu belirlendi. Sonuç olarak, Salzburg şehri sosyal yardım ofisi 34.000 Euro, emeklilik sigortası kurumu ise haksız yere 50.000 Euro ödeme yaptı.

Bu olay, sosyal yardım sistemlerinin kötüye kullanımının ciddi sonuçları olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, dolandırıcının şu anki konumunu belirlemeye çalışıyor ve Salzburg savcılığı tarafından ağır dolandırıcılık suçlamasıyla suçlanıyor.

Yayınlama: 07.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.